Свијет

Пленковић затражио Ердоганову подршку измјенама изборног закона БиХ у корист Хрвата

ПРЕДОЧИО МУ ДА ЈЕ ЗАГРЕБУ ПОСЕБНО ВАЖНО ДА ТРИ НАРОДА У БиХ БУДУ РАВНОПРАВНА

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић данас је на састанку са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом затражио подршку Турске у тражењу поштовања равноправности сва три народа и спровођењу изборне реформе у БиХ

Пленковић је рекао да је на састанку са Ердоганом указао да је Хрватској посебно важно да су сва три конститутивна народа у БиХ равноправна, посебно Хрвати као малобројнији, преносе хрватски медији.

– У процесу договора унутар политичких странака и институција БиХ, важно нам је да се постигне консензус и о реформи изборног законодавства, при чему сам тражио подршку Турске – истакао је Пленковић.

С обзиром да Турска у политичком смислу има ближе односе са Бошњацима у БиХ и странком СДА, каже Пленковић, важно је да и Турска и Хрватска у дијалогу са блиским и пријатељским институцијама и странкама траже рјешење које ће омогућити да се сви народи и грађани у БиХ осјећају задовољно.

Пленковић у Анталији учествује на састанку на врху Процеса сарадње у југоисточној Европи – СЕЕЦП, а са Ердоганом се састао на маргинама скупа.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар