Одабрано Свијет

Почело узмицање: Столтенберг сад победом сматра опстанак Украјине као државе

ИСПАРИЛО ЗАПАДНО ИНСИСТИРАЊЕ НА УКРАЈИНСКИМ „ГРАНИЦАМА ИЗ 1991“
  • Стручњаци у Москви сматрају да би сада – ако до преговора у догледно време реално дође – могло запињати око припадности Одесе и Харкова. А ако борбе потрају до краја 2024-те – да ће се лицитирање тицати најзападнијих значајнијих градова Украјине – Лавова и Ивано-Франковска

Извор: Факти

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да ће се „победом Украјине“ моћи сматрати очување њене државности.

„Морамо сести и договорити решење у коме ће Украјина бити призната као независна земља“, рекао је генерални секретар у говору 11. марта.

Као што се види, више нема говора о украјинским „границама из 1991. године”, нити о њеним „општепризнатим територијама” и „поштовању територијалног интегритета”.

А управо о томе се свакодневно „тамбурало“ из Кијева, Варшаве, Берлина, Париза, Брисела, Лондона и Вашингтона. У име тога је Владимир Зеленски – уз пуно одобравање Запада – чак декретом забранио вођење било каквих преговора са „агресорском Русијом“.

Столтенбергова изјава дошла је у време обновљених позива на „интензивирање преговарачког процеса“.

Стручњаци у Москви сматрају да би сада – ако до преговора у догледно време реално дође – могло запињати око припадности Одесе и Харкова.

А ако борбе потрају до краја 2024-те – да ће се лицитирање тицати најзападнијих значајнијих градова Украјине – Лавова и Ивано-Франковска.

Упркос видљивом узмицању Столтенберга, питање је – да ли то разумеју у земљама НАТО?

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар