Видео Одабрано Свијет

Покушај атентата на Мадура у Каракасу – дроном са експлозивом

ОСТАО НЕПОВРИЈЕЂЕН, АЛИ ЈЕ БИЛО 7 РАЊЕНИХ - НАПАД СЕ ДОГОДИО ДОК ЈЕ ГОВОРИО НА ВОЈНОМ СКУПУ
  • Одговорност за напад преузела група „Војници у мајицама“, али је Николас Мадуро оптужио предсједника Колумбије Хуана Мануела Сантоса и објавио да су неки од учесника неуспјелог атентата већ ухапшени
  • Московски експерт за Венецуелу Јегор Лидовски указао да „Војници у мајицама“ нису никаква опозиција и да су повезани са побуњеним полицијским функционером Оскаром Пересом који је „за велики новац прешао на страну опозиције“, али је био ликвидиран у јануару

НИКОЛАС  Мадуро изјавио је да је био мета напада беспилотном летјелицом напуњеном  експлозивом, а за покушај атентата – до којег је дошло док је наступао пред припадницима своје армије у Каракасу поводом 81-годишњице формирања Националне боливаријанске гарде – оптужио је колумбијског предсједника Хуана Мануела Сантоса.

Вашингтон преко Колумбије и Сантоса покушава да дестабилизује Ванецуелу и сруши Мадура.

Предсједник Венецуеле је неповријеђен у овом нападу, али је седам особа хоспитализовано са повредама.

„Данас су покушали да ме убију. Не сумњам да је иза овог напада име Хуана Мануела Сантоса“, рекао је Мадуро у радио и телевизијском обраћању.

Извори колумбијске владе у Боготи одбацили су оптужбе на рачун Сантоса као неосноване.

Венецуелански министар за комуникације Хорхе Родригес рекао да је Мадуро избјегао напад најмање једном беспилотном летјелицом која је носила експлозив који је био активиран недалеко од говорнице са које се Мадуро обраћао.

Он је поред Сантоса за напад оптужио и особе које живе у САД, на Флориди, тврдећи да су га финансирале.

Побуњеничка група „Војници у мајицама“ преузела је данас одговорност за напад на Мадура, оптуживши га да државну функцију види као средство богаћења док становништво гладује и нема лијекове.

Објавила је да је за напад користила дронове и пластични експлозив С4 (жуте је боје).

У међувремену се појавио видео-снимак са моментом када се чула „нека експлозија“.

Прво се чује нешто налик на експлозију и Мадуро и генерали и остали око њега дижу очи према небу. Потом звук нестаје, али се види како војници који су били најближи трибини са Мадуром бјеже. По наредби или без наредбе…

То је могао бити моменат напада дроном (или дроновима), али и његовог (њиховог) уништења ватром венецуеланске ПВО.

Војни врх Венецуеле ја накнадно објавио да се радило о нападу са два дрона, а Мадуро је изјавио да се експлозија десила поред њега.

Нагласио је да су неки од умијешаних у напад већ ухапшени, а да организатори атентата „живе у САД“.

Московски експерт за Венецуелу Јегор Лидовски указао је да „Војници у мајицама“ нису никаква опозиција и да су повезани са побуњеним полицијским функционером Оскаром Пересом који је „за велики новац прешао на страну опозиције“, али је био ликвидиран у јануару.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар