Свијет

Пољански: Резолуција о Сребреници иницираће сличне од којих се многе неће свидјети Западу

ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ УСВОЈЕНИ ДОКУМЕНТ НЕУВЈЕРЉИВ И „ПОТПУНИ НЕУСПЈЕХ“
  • Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј ПОЉАНСКИ: Једина стварна посљедица злонамјерног потеза Бошњака и оних који их подржавају је отварање Пандорине кутије „геноцидних“ докумената који скупљају прашину „у ормарима многих“

РЕЗОЛУЦИЈА Генералне скупштине УН о Сребреници је неувјерљива, а резултат гласања о њој је потпуни неуспјех и сада постоје сви разлози да се очекују додатне сличне иницијативе од којих се многе, очигледно, неће свидјети Западу, истакао је први замјеник сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.

– Веома лош резултат за оне које су кроз Генералну скупштину гурали резолуцију о догађајима у Сребреници прије 30 година: 84 гласа као резултат бројних мјесеци напора, узимајући у обзир да је између 65 и 70 гласова готово загарантовано за Запад и његове сателите. То је заиста неуспјех – написао је Пољански на Телеграму.

Он је навео да резолуције Генералне скупштине које имају такву врсту подршке, чак и ако су усвојене, дјелују врло неувјерљиво, пренио је ТАСС.

– Једина стварна посљедица злонамјерног потеза Бошњака и оних који их подржавају је отварање Пандорине кутије „геноцидних“ докумената који скупљају прашину „у ормарима многих“ – нагласио је Пољански.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништа БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар