Свијет

Пуцњава у Конгресу САД, Трамп позвао националну гарду у Вашингтон

ПОЛИЦИЈА НА УЛАЗУ У КОНГРЕС ПОНОВО КОРИСТИЛА СУЗАВАЦ - ПЕНС И ПЕЛОСИ ЕВАКУИСАНИ
  • Доналд Трамп након упада у Конгрес оптужио Мајка Пенса да није имао храбрости да одбаци електорске гласове из спорних држава: „Пенс није имао храбрости да учини оно што је требало учинити да бисмо заштитили нашу земљу и наш Устав. Да `спорне државе` из изборних резултата уклоне фалсификоване и нетачне чињенице. А САД је потребна истина!

УПАД Трампових присталица у Конгрес САД није протекао мирно. Упркос томе што их је актуелни предсједник САД позвао да „подрже полицију“.

Један од демонстраната погођен је у груди.

Телевизија PBS је објавила:

Сматрамо за вјеродостојно да је неко погођен у груди у згради Капитола. То није био нико у униформи, па можемо претпоставити да је то био демонстрант, али не знамо са сигурношћу“.

Полиција је поново користила сузавац. На једном од улаза у Конгрес.

Из зграде Конгреса су у међувремену евакуисани потпредсједник САД мајк Пенс, спикер Представничког дома Ненси Пелоси и конгресмени.

Пелоси је претходно затражила од Националне гарде да очисти Капитол и Вашингтон од демонстраната.

Према првим информацијама, Пентагон је одбио такву интервенцију.

Међутим, ситуација је наставила да се заоштрава, па је Трамп наредио Националној гарди да интервенише.  

Трамп је, иначе, након упада у Конгрес оптужио Пенса да није имао храбрости да одбаци електорске гласове из спорних држава.

„Пенс није имао храбрости да учини оно што је требало учинити да бисмо заштитили нашу земљу и наш Устав. Да `спорне државе` из изборних резултата уклоне фалсификоване и нетачне чињенице. А САД је потребна истина!

Пенс је након евакуације позвао учеснике протрамповског протеста да прекину насиље и запријетио им да ће „одговарати по закону“.

http://fakti.org/alter-america/pucnjava-u-kongresu-sad–jedan-demonstrant-ranjen-u-grudi-tramp-pozvao-nacionalnu-gardu-u-vasington

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар