Одабрано Свијет

Путин Бајденову увреду назвао – простачком и ниском

РУСКИ ЛИДЕР ЛЕТЕО СТРАТЕШКИМ РАКЕТОНОСЦЕМ ТУ-160М И ПРЕПОРУЧИО ДА ОДМАХ УЂЕ У УПОТРЕБУ
  • Не спуштајући се на Бајденов ниво, указао: „Он једноставно не може да се захвали што сам рекао да oн Русији више одговара као председник Сједињених Држава (него Трамп)“
  • Ту-160М је „дубоко модернизовани Ту-160. Намењен је за уништавање нуклеарним и другим оружјем циљева у удаљеним зонама. То је највећи суперсонични авион у историји војне авијације и најтежи борбени авион на свету

Извор: Факти

ВЛАДИМИР Путин је муњевито прокоментарисао увреду америчког лидера Џоа Бајдена који га је назвао „полуделим кучкиним сином“.

Бајденове наведене речи је оценио као простачке, али израз који је употребио (хамские) може да значи и – подле, безобразне и ниске.

Не спуштајући се на његов ниво, на Бајденов рачун још је додао:

„Он једноставно не може да се захвали што сам рекао да oн Русији више одговара као председник Сједињених Држава (него Трамп)“.

Председник Русије, који је два последња дана провео у Казању и посетио фабрику авиона „Горбунаов“, летео је модернизованим стратешким ракетоносцем Ту-160М и одмах потом рекао:

„Ово је заиста авион нове генерације. Ово је одлична технологија. Министарству одбране ћу рећи оно што сам већ рекао команданту авиона: летелица је потпуно спремна да буде уведена у употребу у Ваздушно-космичким снагама“

Ту-160М је „дубоко модернизовани Ту-160. Намењен је за уништавање нуклеарним и другим оружјем циљева у удаљеним зонама.

Ту-160М је највећи суперсонични авион у историји војне авијације и најтежи борбени авион на свету.

Путинов портпарол Дмитриј Песков саопштио је да је председников РФ лет трајао 40 минута. И нагласио:

„Рута лета је војна тајна“.

Путин је Ту-160 летео средином 2005. године. Тада је њиме стигао на вежбу руске далекометне авијације и Северне ратне флоте.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар