Одабрано Свијет

Путин честитао генералу Мордвичеву који је командовао „битком за Авдејевку“

УКРАЈИНЦИ САМО ЗАДЊЕГ ДАНА БИТКЕ ИМАЛИ ПРЕКО 1.500 ПОГИНУЛИХ
  • Подносећи званични рапорт шефу државе и главнокомадујућем, Сергеј Шојгу навео: „Под непрекидним ударом наших снага, само изоловане формације украјинских милитаната успеле су да на брзину да напусте Авдејевку, бацајући и оружје и опрему. Група јединица Центар наставља напредовање са циљем даљег ослобађања територије Доњецке Републике“

МИНИСТАР одбране РФ Сергеј Шојгу званично је обавестио шефа државе и главнокомандујућег – Владимира Путина – да је руска војска 17. фебруара у потпуности преузела контролу над Авдејевком.

Министарство одбране је поводом тог подношења рапорта у Кремљу саопштило:

„Генерал армије С Шојгу известио је врховног команданта Оружаних снага Руске Федерације да су јединице групе Центар ставиле под нашу пуну контролу град Авдејевка у Доњецкој Народној Републици. Операцијом против украјинских снага у Авдејевки, која је била моћан одбрамбени чвор Оружаних снага Украјине, командовао је генерал-пуковник Андреј Мордвичев“.

Оружане снаге Русије успеле су да ослободе површину од 31,75 квадратних километара. Током дана, непријатељ је у борбама за Авдејевку изгубио више од 1,5 хиљада војника.

Владимир Путин и Сергеј Шојгу

Војни врх Русије свему још додао:

„Под непрекидним ударом наших јединица, само изоловане изоловане формације украјинских милитаната успеле су да на брзину да напусте Авдејевку, бацајући и оружје и опрему. Ослобођење града значајно је одмакло линију фронта од Доњецка и артиљерије и ракета украјинске војске“.

Посебно је указао: „Група јединица Центар наставља напредовање са циљем даљег ослобађања територије Доњецке Републике“.

Путин је честитао руској војсци „важну победу“, а у телеграму који је упутио генералу Мордвичеву нагласио:

„За одличну војну операцију, изражавам захвалност свим јединицама које сте предводили у бици за Авдејевку. Вечна слава херојима који су пали у тим борбама“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар