Свијет

Путин: ДНР, ЛНР, Запорошка и Херсонска област у Русији су заувијек – САД да лажу као Гебелс

НАГЛАСИО: СВИЈЕТ ЈЕ УШАО У ПЕРИОД РЕВОЛУЦИОНАРНИХ ТРАНСФОРМАЦИЈА
  • На свечаности која је у Кремљу почела у 14 сати по средњеевропском времену, споразуме о присаједињењу Русији заједно с руским предсједником потписали лидери ДНР и ЛНР – Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгениј Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо
  • Путин позвао кијевски режим да поштује избор ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области, упозоривши: „Само то може бити пут ка миру… Нас је на бојно поље позвала судбина и историја, ово је битка за наш народ, битка за велику историјску Русију

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин позвао је данас кијевски режим да смјеста обустави ватру и сва борбена дејства и да се врати за преговарачки сто.

Русија је за то спремна, рекао је Путин током церемоније у Кремљу посвећене потписивању споразума о уједињењу Луганске и Доњецке Народне Републике (ЛНР и ДНР), Херсонске и Запорошке области са Русијом.

На свечаности која је почела у 14 сати по средњеевропском времену, те документе су заједно с руским предсједником потписали лидери ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, шеф администрације Запорошке области Евгениј Балицки и шеф администрације Херсонске области Владимир Саљдо.

Путин је касно синоћ потписао указ којим се Херсонска и Запорошка област признају као независне територије. Територије Доњецке и Луганске Народне Републике су, како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, припојене у границама из 2014. године, односно у границама у којима је Русија у фебруару ове године признала независност тих територија.

– Сигуран сам да ће Федерално собрање (скупштина) подржати уставне законе о пријему у састав Русије четири нова региона, четири нова субјекта Руске Федерације јер је то воља милиона људи.То је, наравно, њихово право, њихово неотуђиво право, које је садржано у првом члану Повеље УН, који директно говори о принципу једнаких права и самоопредељења народа. Понављам, то је неотуђиво право – нагласио је Путин. И наставио:

– То право је засновано на историјском јединству, у име којег су побјеђивале генерације наших предака који су их од искона древне Русије вјековима стварали и бранили Русију. Позивам кијевски режим да поштује избор ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области. Само то може бити пут ка миру.

Додао је: „Желим да ме чују кијевске власти и њихови прави господари на Западу: људи у Доњецку, Луганску, Херсону и Запорожју постају наши грађани. Заувијек! Русија никада неће издати становнике ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области! Бранићемо своју земљу свим снагама и средствима која су нам на располагању, учинићемо све да осигурамо безбједан живот нашег народа. То је велика ослободилачка мисија нашег народа“.

Руски лидер је на церемонији рекао и да је колапс западне хегемоније постао неповратан и да у свијету више неће бити као досад:

– Запад је спреман да прегази све да би сачувао неоколонијални систем који му омогућава да паразитира, у ствари, да пљачка свијет преко власти долара и технолошког диктата, да убире прави данак од човјечанства и да задржава ренту хегемона као главни извор свог незаслуженог просперитета. Свијет је ушао у период револуционарних трансформација. Бојно поље на које нас је позвала судбина и историја битка је за наш народ, битка за велику историјску Русију!

Указао је да су Сједињене Државе навикле да се понашају дрско, да уцјењују и подмићују, да безобзирно лажу као Гебелс, рачунајући да ће санкцијама против Русије успјети да построје под свој конац цио свијет, али се већ показало да многи нису тиме одушевљени.

– Можда само, истакао је Путин, потпуни политички мазохисти и љубитељи нетрадиционалних међународних односа.

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар