Свијет

Путин: Јачаћемо своју нуклеарну тријаду – то је главни гарант суверенитета Русије

РУСКИ ЛИДЕР НАСТУПИО ПРЕД ПРОШИРЕНИМ КОЛЕГИЈУМОМ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ РФ
  • Нагласио да Русија сада има довољно резерви за вођење специјалне војне операције. Борци се боре исто као и они који су учествовали у рату 1812. године, у Првом и Другом свјетском рату
  • Обећао да ће ускоро на борбено дежурство бити постављене интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин је на засједању Колегијума Министарства одбране Русије у проширеном саставу навео основне тачке даљег дјеловања руских оружаних снага.

– Русија ће одржавати борбену готовост и усавршавати своју нуклеарну тријаду – то је главни гарант њеног суверенитета. Ускоро ће на борбено дежурство бити постављене интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“.

– У јануару ће своје борбено дежурство започети и брод „Адмирал Горшков“ наоружан најмодернијим „Цирконима“.

– Неопходно је разрађивати и користити беспилотне летјелице у армији, које треба да буду ангажоване у свим родовима војске

– Искуство специјалне војне операције, као и пракса у Сирији, треба да постану основа дјеловања Оружаних снага Русије.

– Борбена дејства указала су на питања којима треба посветити посебну пажњу, прије свега – на комуникацију, аутоматизоване системе управљања војском и наоружањем, тактику контрабатеријске борбе.

– Дјелимична мобилизација је показала да постоје одређени проблеми, неопходно је модернизовати систем војних комесаријата.

Русија сада има довољно резерви за вођење специјалне војне операције. Борци се боре исто као и они који су учествовали у рату 1812. године, у Првом и Другом свјетском рату.

– Официри и поручници који су стекли искуство у специјалној војној операцији треба да имају предност приликом именовања на нове дужности.

– Никаквих ограничења у финансирању војске нема, држава даје све што је војсци потребно.

Руски предсједник рекао је да је сукоб са Украјином неизбјежан.

– Питање је било само када ће се то догодити. И, наравно, борбена дејства, војне операције су увијек повезане са трагедијом и губитком људи. То ми врло добро знамо, свјесни смо тога. Али, пошто је то неизбјежно, боље је данас него сутра – констатовао је Путин.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар