Одабрано Свијет

Путин: Кинжали и Циркони су се већ доказали у ратним условима – ускоро ће цео свет сазнати за наша нова оружја

ПРЕДСЕДНИК РФ СЕ ГОДИШЊОМ ПОСЛАНИЦОМ ОБРАТИО КОМПЛЕТНОМ САСТАВУ ФЕДЕРАЛНЕ СКУПШТИНЕ
  • „Заједно можемо све. Одбили смо агресију међународног тероризма, сачували јединство земље и нисмо дозволили да буде распарчана. Подржавали смо нашу браћу и сестре на Криму и у Донбасу, њихову вољу да буду са Русијом“
  • „Видимо шта се дешава у неким земљама, где намерно руше моралне норме и породичне институције, гурају читаве народе ка изумирању и дегенерацији, али ми бирамо живот. Русија је била и остала упориште традиционалних вредности на којима је изграђена људска цивилизација. Наш избор је – велика породица, а то је избор који дели већина људи у свету, укључујући милионе грађана западних земаља“
  • Руски лидер навео да ће земље БРИКС 2028. године стварати око 37 одсто глобалног БДП-а, а Г7 пасти на 20 одсто. И додао: „Земље БРИКС су 2022. године претекле Г7 по укупном БДП (31,5% према 30,3%), иако је 1992-ге удео БРИКС био само око 16,5%. Ово су трендови. Глобални трендови и од тога нема бежања јер су објективне природе“

Извор: Факти

РУСИЈА се суочава – рекао је Владимир Путин у годишњем обраћању комплетном саставу националног парламента – са великим изазовима, али ће земља у наредном периоду бивати све јача.

„Доказали смо да смо заједно способни да решавамо најсложеније проблеме, да одговоримо на све, па и најтеже изазове. На пример, одбили смо агресију међународног тероризма, сачували јединство земље и нисмо дозволили да буде распарчана. Подржавали смо нашу браћу и сестре, њихову вољу да буду са Русијом. Ове године се обележава десетогодишњица легендарног Руског пролећа. А сада енергија, искреност и храброст њених хероја – Кримљана, Севастопољаца и становника побуњеног Донбаса – њихова љубав према Отаџбини, коју су преносили кроз генерације, свакако заслужују наш понос“.

Поновивши „заједно можемо све“, руски лидер је нагласио да је јака породица са више деце стратешки избор његове земље:

„Вредности љубави, међусобне подршке и поверења се преносе у породици са генерације на генерацију, као и култура, традиција, историја и морална начела. И, наравно, главна сврха породице је рађање деце, наставак породице, подизање деце, а самим тим и наставак целог нашег вишенационалног народа. Видимо шта се дешава у неким земљама, где намерно руше моралне норме и породичне институције, гурају читаве народе ка изумирању и дегенерацији, али ми бирамо живот. Русија је била и остала упориште традиционалних вредности на којима је изграђена људска цивилизација. Наш избор дели већина људи у свету, укључујући милионе грађана западних земаља“.

Путин је напоменуо да се Русија, као и друге земље, суочава са падом наталитета. И најавио:

„У наредних шест година ћемо постићи одржив раст наталитета. Да бисмо то постигли, предузећемо додатне мере. Велика породица треба да постане норма у Русији“.

Председник је посебно нагласио да су руске стратешке снаге у пуној борбеној готовости.

„Кинжал и Циркон су већ коришћени у борбама. Ракетни системие интерконтиненталног домета Авангард и друге иновације у одбрамбеној индустрији су на борбеном дежурству. То оружје је потврдило своје карактеристике. Завршавају се тестови Буревестника и Посејдона. Ракете Сармат су испоручене трупама, Русија ће их ускоро продемонстрирати у областима где се налазе на борбеном дежурству“.

Председник РФ је додао да Русија наставља да ради на низу перспективних система наоружања, који ће „ускоро постати познати“.

У наставку излагања, навео је да ће земље БРИКС 2028. године стварати око 37 одсто глобалног БДП-а, а Г7 пасти на 20 одсто.

„Земље БРИКС су 2022. године претекле Г7 по укупном БДП (31,5% према 30,3%), иако је 1992-ге удео БРИКС био само око 16,5%. Ово су трендови. Глобални трендови и од тога нема бежања јер су објективне природе“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар