Одабрано Свијет

Путин: Могуће је да ћемо у Украјини створити тампон-зону коју неће моћи да пребаци ни западно оружје

„РАТ НАТО ПРОТИВ РУСИЈЕ НИЈЕ НЕМОГУЋ, АЛИ ЈЕ ВАЉДА СВИМА ЈАСНО ДА БИ ТО БИО ПОЧЕТАК СВЕТСКОГ РАТА“
  • „Сањам о моћној, независној и слободној Русији и уверен сам да ће се ти снови остварити. Када смо сложни, нико нас не може ни заплашити ни онемогућити. То нико није успевао ни досад, а неће ни убудуће“
  • Москва је спремна да размотри сва питања у вези са прекидом ватре у Украјини, али ће притом полазити од сопствених интереса
  • Поводом западних критика руских избора: Нашим изборима присуствују и независни посматрачи и представници политичких партија. А ко контролише америчке изборе? Нико! Тамо је могуће купити глас за 10 долара! И тако: купили хиљаде гласова, донели целу гомилу и послали поштом до поноћи. Многима је у САД цело гласање у томе“

Извор: Факти

НОВИ-стари председник Русије Владимир Путин након свог очекиваног изборног тријумфа рекао је да сања о моћној, независној и слободној Русији и да је уверен да ће се његови снови остварити.

Притом је истакао: „Када смо сложни, нико нас не може ни заплашити ни онемогућити. То нико није успевао ни досад, а неће ни убудуће. Пред нама је много задатака. Резултати избора су гаранција да ћемо све своје циљеве достићи“.

У првом постизборном обраћању, оценио је да рат Русије и НАТО није немогућ. Још је указао:

„Мислим да је све могуће у савременом свету. Али, свима је јасно да би нас рат Русије и НАТО довео на корак од трећег светског рата пуног обима. Мислим да је за то мало ко заинтересован“.

Открио је да на територији Украјине може бити створена „санитарна зона“:

„Не искључујем да ћемо, имајући у виду трагичне догађаје који се данас дешавају, бити принуђени да у једном тренутку, када будемо сматрали да је то неопходно, створимо одређену санитарну зону на територијама које су данас подређене кијевском режиму“.

Додао је да ће то бити тампон-зона коју ће бити тешко „пребацити“ оружјем које користи Украјина, укључујући пре свега оно које је страног порекла.

Шеф руске државе је поновио да је Москва спремна да размотри сва питања у вези са прекидом ватре у Украјини, али и одмах упозорио да ће притом полазити од сопствених интереса.

За Кину је рекао да се веома брзо развија и да се њена економија све више ослања на иновације и додао: „И пред нама су такви задаци“.

– Наши односи се заснивају на достигнутом у претходне две деценије. Уверен сам – нагласио је Путин – да ћемо односе са Кином сачувати и захваљујући мојим личним односом за председнико Си Ђинпингом. Имамо веома много подударних погледа у сфери политике, економије и међународних односа“.

Одговарајући на западне критике и нападе на управо завршене руске председничке изборе, Путин је указао да у Сједињеним Држава и након затварања свих биралишта гласачки листићи могу да се шаљу поштом све до поноћи.

Додао је да руским изборима присуствују и независни посматрачи и представници политичких партија и упитао:

„А ко контролише америчке изборе? Нико! Тамо је могуће купити глас за 10 долара! И тако: купили хиљаде гласова, донели целу гомилу и послали поштом до поноћи. Многима је у САД цело гласање у томе“.

Путин је оценио да су негативне реакције низа других држава биле очекиване:

„Те земље се против нас боре оружјем. Па зар ће аплаудирати мени и снагама које стоје иза мене и раде на јачању Русије и њене одбрамбене моћи, њеног суверенитета и независности у сфере економије и финансија?“.

Још је нагласио: „Те силе на Западу имају за циљ спутавање развоја Русије и зато ће и даље тврдити све што им одговара“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар