Свијет

Путин: Немамо потребу да употребимо нуклеарно оружје, неколонијални систем је престао да постоји

ПРЕДСЈЕДНИК РФ ГОВОРИО НА МЕЂУНАРОДНОМ ЕКОНОМСКОМ ФОРУМУ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
  • Истакао да Русија може да погоди било коју зграду у Кијеву, али да нема потребе за тим: Уништили смо пет (америчких система „патриот“ у близини Кијева, зашто бисмо рушили било коју зграду или структуру у центру Кијева? Постоји таква могућност, али ми то не радимо из више разлога, нема такве потребе и зато што непријатељ на првој линији фронта нема успјеха

РУСКИ предсједник Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија употребити нуклеарно оружје уколико буде постојала пријетња њеном постојању или територијалном интегритету.

Међутим, према његовим ријечима, тренутно нема потребе за тим.

– Нуклеарно оружје је направљено да бисмо осигурали нашу безбједност у најширем смислу те ријечи, као и постојање руске државе. Али тренутно немамо потребу да га користимо – рекао је Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Говорећи о утицају западних санкција, руски председник је рекао да оне нису успјеле да изолују Русију и да су, умјесто тога, довеле до проширења њене трговине са „тржиштима будућности“.

Навео је нове споразуме са земљама у Азији, Латинској Америци и на Блиском истоку, назвавши их „поузданим и одговорним партнерима“.

Путин је поручио да је „неколонијални међународни систем престао да постоји, док мултиполарни глобални поредак, са друге стране, јача“.

– То је неизбјежан процес – рекао је предсnедник Русије.

Истакао је да Русија може да погоди било коју зграду у Кијеву, али да нема потребе за тим.

– Уништили смо пет комплекса „патриот“ у близини Кијева, зашто бисмо рушили било коју зграду или структуру у центру Кијева? Постоји таква могућност, али ми то не радимо из више разлога, нема такве потребе зато што непријатељ на првој линији фронта нема успјеха – рекао је Путин.

Додао је да су напади дроновима на Кремљ и неке регионе Русије покушај да се испровоцира земља на снажан одговор.

– Ово је покушај да се испровоцирамо на озбиљне узвратне акције. Ово је покушај да се нанесе штета Кремљу, предсједнику Руске Федерације. Напади на Белгородску област, сусједне регионе Русије, све су то покушаји провокације да одговоримо јако – рекао је Путин.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар