Одабрано Свијет

Путин: Они који увлаче Њемачку у нови рат против Русије погрешно рачунају да ћемо га водити тенковима

УПОЗОРИО СУНАРОДНИКЕ: АКО СЕ НЕ БУДЕМО ОСЛАЊАЛИ НА СВОЈУ ПРОШЛОСТ – БИЋЕМО БЕЗ БУДУЋНОСТИ
  • Поводом 80. годишњице Стаљинградске битке рекао: „Невероватно је, али истинито, да нам поново прете немачки тенкови. „Леопарди“ са крстовима на боковима. Непријатељи ће се са Русијом поново борити на тлу Украјине. Рукама последњег Хитлера, рукама Бандере. Изнова и изнова смо принуђени да одбијамо агресију колективног Запада“
  • Руски лидер оценио да Москва, упркос напорима западних елита које нису наклоњене Русији, има много пријатеља широм света, укључујући Северну Америку и Европу. На нагласио:„Наш главни задатак је да сачувамо Русију и створимо услове за њен прогресивни развој, за њено јачање. Тај задатак ћемо свакако испунити!“

Извор: Факти

ДАНАС је важно живети са ослонцем на прошлост и гледати у будућност, јер народ без историјског сећања нема будућност – рекао је Владимир Путин.

Овако је наступио у разговору са представницима патриотских и омладинских организација поводом 80. годишњице пораза нациста у Стаљинградској бици.

У Музеју панораме Стаљинградске битке додатно је нагласио и упозорио: „Народ без памћења нема будућност. Без познавања прошлости никада неће бити будућности. Буде ли тако – изгубићемо све. Све оно што ценимо и на основу чега се развијамо и идемо напред. Не можете живети само у прошлости, она никуда не води“.

Руски лидер претходно положио венац на Вечну ватру у Кући славних на Мамајевом Кургану и минутом ћутања одао пошту браниоцима Стаљинграда. Потом је положио цвеће на гроб маршала Василија Чујкова, двоструког Хероја Совјетског Савеза. Притом је рекао:

„Невероватно је, али истинито, да нам поново прете немачки тенкови. „Леопарди“ са крстовима на боковима. Непријатељи ће се са Русијом поново борити на тлу Украјине. Рукама последњег Хитлера, рукама Бандере. Нажалост, идеологија нацизма поново, сада у свом модерном обличју, у својој модерној манифестацији, директно прети безбедности наше земље. Изнова и изнова смо принуђени да одбијамо агресију колективног Запада“.

Путин је указао да они који увлаче Немачку у нови рат и очекују победу на бојном пољу не разумеју да ће савремени рат са Русијом бити другачији:

„Они који европске земље, укључујући Немачку, увлаче у нови рат са Русијом, очекују да поразе Русију на бојном пољу, али очигледно не схватају да ће савремени рат са Русијом за њих бити потпуно другачији. Ми не шаљемо своје тенкове на њихове границе, али имамо чиме да одговоримо, а употреба оклопних возила неће окончати ствари“.

Подсетио је да Москва, упркос пропагандним напорима западних елита које нису наклоњене Русији, има много пријатеља широм света, укључујући Америку, Северну Америку и Европу.

Путин је у наставку рекао: „Наш главни задатак је да сачувамо Русију и створимо услове за њен прогресивни развој, за њено јачање. Тај задатак ћемо свакако испунити!“

Председник РФ је истину назвао „главним оружјем“ своје земље, нагласивши да то важи и за извештавање о току специјалне војне операције у Украјини.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар