Свијет

Путин поручио САД, Британији, Француској и Турској – кад повучете трупе из Сирије и Русија ће

БРИТАНСКОГ ШПИЈУНА СЕРГЕЈА СКРИПАЉА НАЗВАО ИЗРОДОМ И ИЗДАЈНИКОМ РУСИЈЕ
  • „Неки медији настоје да прогурају идеју да је Сергеј Скрипаљ био нешто попут борца за људска права. Он је једноставно шпијун и издајник. Још постоји израз: издајник Отаџбине. Он је једноставно олош и то је све”
  • „Имао сам врло добар састанак с предсједником Трампом у Хелсинкију. Међутим, да смо покренули питања о којима сада говоримо, рекао бих му – Доналде, морате да погледате у огледало ако желите да пронађете онога ко је одговоран за растуће цијене нафте“

ВЛАДИМИР Путин назвао је данас бившег руског војног  обавјештајца Сергеја Скрипаља изродом и издајником.

„Што се тиче Скрипаља, то је један у низу шпијунских снакадала који се вјештачки надувава. Неки медији настоје да прогурају идеју да је Скрипаљ био нешто попут борца за људска права. Он је једноставно шпијун и издајник. Још постоји израз: издајник Отаџбине. Он је једноставно олош и то је све”, поручио је Путин који је наступио на скупу Енергетска недјеља Русије.

Додао је: „Што се прије заврши ова медијска кампања поводом тог бившег официра наше војне обавјештајне службе – то боље. Јер, био је човјек грађанин своје земље, онда се испоставља да је издајник. Како се према таквоме односити? Он је напросто изрод. То је све“.

Путин је посебно указао да гложења међу тајним службама нису од јуче и нагласио:

„Као што се зна, шпијунажа и проституција су међу најважнијим професијама у свијету. И шта?“

Руски лидер је данас, иначе, препоручио америчком колеги Доналду Трампу да се погледа у огледало ако тражи особу одговорну за раст цијена нафте.

„Имао сам врло добар састанак с председником Трампом у Хелсинкију. Међутим, да смо покренули питања о којима сада говоримо, рекао бих му – Доналде, морате да погледате у огледало ако желите да пронађете онога ко је одговоран за растуће цијене нафте“.

Упозорио да је тренутни раст цијена нафте повезан понајвише са  политичким факторима.

„Чињеница да цијена нафте расте није у толикој мјери резултат наших активности (ограничавања производње које је договорено са ОПЕК-ом), колико је резултат екстерних околности – очекиваних одлука у вези са Ираном, које су, успут, апсолутно незаконите и штетне за свјетску економију; пада производње у Сјеверној Африци везаног за низ политичких околности (грађански рат и слично), пада производње у Венецуели, такође због домаћих политичких фактора и рестрикција уведених тамо”, објаснио је руски предсједник.

Са истог скупа је поручио Американцима, Британцима и Французима да ће Русија своје снаге повући из Сирије – чим те земље повуку своје.

Прецизирао је да је имао у виду и турске јединице на територији Сирије.

Путин је оцијенио да је присуство америчких снага у Сирији нарушило карактер Уједињених нација.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар