Свијет

Путин поручио Украјини да неће дозволити да Донбас буде бачен на кољена

У ДОЊЕЦКУ ЗА ВД ПРЕДСЈЕДНИКА ДНР ПОСТАВЉЕН ДМИТРИЈ ТРАПЕЗЊИКОВ КОЈИ ИМА ТРИ ФАКУЛТЕТА
  • У експлозији укоја је убила предсједника ДНР и још двије особе, настрадало је још девет људи. У тешком стању су министар финансија Александар Тимофејев и омладинска лидерка Наталија Волкова
  • Трапезњиков је до 2005-те био менаџер фудбалског клуба Шахтјор. Од децембра 2014-те био је на различитим руководећим мјестима у апарату предсједника ДНР, а од априла 2016-те – замјеник премијера Доњецке Републике

ВЛАДИМИР Путин назвао је „подлим“ убиство предсједника Доњецке Народне Републике Александра Захарченка.

Додао је да је и тај злочин доказ да они (у Кијеву) који су изабрали пут терора и застрашивања не желе мирно разрјешење конфликта нити дијалог са  Донбасом.

Нагласио је да се украјинска власт очито опредјелила за дестабилизацију ситуације са намјером да „народ Донбаса баци на кољена“.

Руски лидер је врху Украјине отворено поручио: „Од тога неће бити ништа!“

Захарченка је назвао „истинским народним лидером, смјелим и одлучним човјеком и патриотом Донбаса који је предводио људе“.

Организаторима убиства је поручио да их казна неће мимоићи.

У експлозији која је убила председника ДНР и још двије особе, настрадало је још девет људи.

У тешком стању су министар финансија Александар Тимофејев и омладинска лидерка Наталија Волкова.

Захарченко је убијен у дану који је посветио одавању поште дан раније преминулом великом пјевачу СССР Јосифу Кобзону чији живот је тјесно био повезан са Донбасом и Доњецком.

Армија ДНР је одмах након убиства стављена у стање приправности, а на цјелој територији ДНР уведен је полицијски час.

Услиједило је ванредно засједање врха ДНР на којем је за њеног вд предсједника постављен вице-премијер Дмитриј Трапезњиков који је извјавио да су похапшени осумњичени за терористички акт у кафеу „Сепар“ признали и кривицу и да је убиство Захарченка организовала Украјина.

Трапезњиков се, иначе, родио 12. априла 1981-ве, у Краснодару, у Русији, али се његова породица већ наредне године преселила у Доњецк.

Са одличним оцјенама завршио је Доњецку државну академију грађевинарства и архитектуре, Потом је стекао и звања економисте-менаџера и правника.

До 2005-те је био менаџер фудбалског клуба Шахтјор.

Од децембра 2014-те Био је на различитим руководећим мјестима у апарату предсједника ДНР, а од априла 2016-те је био замјеник премијера Доњецке Републике.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар