Одабрано Свијет

Путин потписао закон којим је Русија увела потпуну забрану промене пола

БИЋЕ ДОЗВОЉЕНА САМО РАДИ ОТКЛАЊАЊА ЕВИДЕНТНИХ ФИЗИОЛОШКИХ АНОМАЛИЈА ПРИ РОЂЕЊУ
  • Брак између мушкарца и жене биће поништен ако један од супружника – након закључења брака – унесе измене у матичну књигу о промени пола. Лицима која су раније, пре ступања на снагу закона, променила пол биће забрањено усвајање деце. Такође, неће моћи да им буду старатељи

Извор: Факти

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин потписао је закон о забрани промене пола.

Одсад ће то бити могуће само из медицинских разлога. То јест: ради отклањања евидентих физиолошких аномалија.

Евидентних при рођењу.

Брак између мушкарца и жене биће поништен ако један од супружника – након закључења брака – унесе измене у матичну књигу о промени пола.

Лицима која су раније, пре ступања на снагу закона, променила пол биће забрањено усвајање деце. Такође, неће моћи да им буду старатељи.

Пре усвајања закона у Државној Думи (доњем дому руског парламента), неки адвокати и лекари, који раде са трансродним особама, објавили су критички осврт на текст закона. Тврдили су да се њиме „крши право на живот и медицинску негу и намеће идеологија“.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, тим поводом је рекао да су све бриге о ризицима примене на основу закона, који је шеф државе потписао, излишне јер су стручњаци, који су радили на закону,уважили и сва заснована указивања правника и лекара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар