Видео Одабрано Свијет

Путин поводом новог успеха „Циркона“: Ово је велики догађај за нашу Војску и Русију као државу

ЛЕТЕЛА БРЖЕ ОД 8 МАХА, ПОГОДИЛА ЦИЉ У БАРЕНЦОВОМ МОРУ УДАЉЕН 450 КИЛОМЕТАРА
  • Владимир ПУТИН: Хиперсонична поморска ракета Циркон имаће брзину већу од 9 маха и домет преко хиљаду километара
  • Бивши начелник штаба руске Ратне флоте Виктор КРАВЧЕНКО: Следи још једно, последње тестирање. Биће постављен још тежи циљ који ће се померати. Али, после још једног успешног лансирања ракета ће бити примљена у наоружање наше Ратне флоте“
  • Познати московски војни експерт Виктор МУРАХОВСКИ: „Добили смо оружје које руској флоти даје предност у односу на најмодернију и најмоћнију флоту на свету. Данашње лансирање `Циркона` веома је значајан догађај, нова фаза у развоју руских оружаних система

ВЛАДИМИР Путин је данас – разговарајући преко видео-линка са начелником Генералштаба Оружаних снага РФ Валеријем Герасимовим    оценио да је еад на хиперсоничној крстарећој ракети Циркон велики су догађај за Русију.

Герасимов је известио Путина о успешном лансирању Циркона“ са фрегате „Адмирал Горшков“ из Белог мора на циљ у Баренцовом мору удаљен 450 километара.

Прецизирао је да је ракета летела више од осам пута брже од звука:

„Јуче у 7:15 часова тај задатак је успешно извршен. Имали смо директан погодак у мету. наставићемо са тестирањима“ – нагласио је Герасимов.

Путин је додатно оценио:

То није само велики догађај у животу Оружаних снага, већ и целе Русије, целе наше државе. Ово је велика фаза у опремању оружаних снага најновијим оружјима. Војска и морнарица са  најновијим системима наоружања, какве тренутно нема нико у свету, сигурно ће дугорочно осигурати одбрамбену моћ наше земље“.

Према Путиновим речима, хиперсонична поморска ракета Циркон имаће брзину већу од 9 маха и домет преко хиљаду километара.

Циркон близу је увођења у употребу, можда ће уследити још једно лансирање на сложенију мету, рекао је Виктор Кравченко, бивши начелник Главног штаба руске морнарице (1998-2005).

Биће постављен још тежи циљ који ће се померати. Али, још једно успешно лансирање са погађањем мете биће довољно да ракета буде примљена у наоружање наше Ратне флоте“ – истакао је  Кравченко.

Познати московски војни експерт Виктор Мураховски новој ракети такође даје највише оцене:

„Добили смо оружје које руској флоти даје предност у односу на најмодернију и најмоћнију флоту на свету. Данашње лансирање `Циркона` веома је значајан догађај, нова фаза у развоју руских оружаних система. Савремени ваздушни и противракетни одбрамбени системи нису способни да се носе са хиперсоничним маневарским ракетама. `Циркон` је у стању да пробије сваку одбрану брода или бродских формација и да погоди циљ.

„Циркон“ убрзава до хиперсоничне брзине тек када уђе у задату „линију лета.

„Даље кретање ракете – указује Мураховски – прати се телеметријски, јер људско око није у стању да види хиперзвук. Оно што видимо на видео снимку су прве секунде лета, тамо још увек нема хиперсоничне брзине

„Цирконе“ могу да лансирају ракетни бацачи које користе крстареће ракете „Калибар“ и „Оникс“.

https://www.youtube.com/watch?v=WeJqwHMlbmk

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар