Свијет Фото

Путин позвао нацију да подржи уставне промјене: Гласајмо за Русију коју желимо да оставимо својој дјеци и унуцима

УЧИНИО ЈЕ ТО ИЗ РЖЕВА ГДЈЕ ЈЕ СА ЛУКАШЕНКОМ ОТКРИО МЕМОРИЈАЛ СОВЈЕТСКОМ ВОЈНИКУ
  • „Гласајмо за земљу за коју радимо и коју желимо да оставимо нашој дјеци и унуцима… Суверенитет Русије се држи на нашој одговорности, на нашим искреним патриотским осјећањима, на уважавању своје историје, своје културе, родног језика, традиције и на незабораву достигнућа наших предака“

ВЛАДИМИР Путин се преко телевизије обратио сународницима уочи одлучујућег гласања о уставним амандманима.

Учинио је то из Ржева, у Тверској области, гдје је заједно са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком открио споменик Совјетском војнику, односно – совјетским војницима погинулим у Великом Отаџбинском рату.               

Нагласио је: „Припадници Црвене армије ишли су у рат да бисмо ми данас живјели под мирним небом, радили, вољели, стварали и поносили се својом Русијом. Земљом са јединственом цивилизацијом и великом културом, земљом у којој су у једну целину сливене судбине, наде и тежње  многих покољења наших предака“.

За предложене уставне промјене, о којима  електронски и по амбасадама РФ већ неколико дана гласају они који због епидемије друкчије нису могли, рекао је:

„Гласаћемо за земљу у којој желимо да живимо, са модерним образовањем и здравством, поузданом социјалном заштитом грађана, са ефикасном влашћу која рачун полаже друштву. Гласаћемо за земљу за коју радимо и коју желимо да оставимо нашој дјеци и унуцима.

Изразио је увјерење да ће се сви приликом гласања ослањати на вриједности које уједињују земљу – на истину и праведност, поштовање људи који живе од рада, бригу о старијим генерацијама и дјеци. О њиховом здрављу, моралном и духовном образовању.

Руски лидер је посебно нагласио:

Стабилност, безбједност, благостање и живот достојан људи можемо обезбиједити само даљим развојем земље, само заједно и једино – ми сами. Суверенитет Русије се држи на нашој одговорности, на нашим искреним патриотским осјећањима, на уважавању своје историје, своје културе, родног језика, традиције и на незабораву достигнућа наших предака“.

На крају тв-обраћања је рекао:Молим вас, драги пријатељи, да гласањем кажете вашу ријеч. Глас сваког од вас је најважнији, најважнији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар