Свијет

Путин: Русија ће чинити све да не дође до свјетског сукоба, али неће никоме дозволити да јој пријети

ПАРАДЕ ПОБЈЕДЕ У 28 РУСКИХ ГРАДОВА - У МОСКВИ ПРЕКО 9000 УЧЕСНИКА И 75 ЈЕДИНИЦА НАОРУЖАЊА
  • Учесницима свечаног дефилеа и гостима Параде Владимир Путин рекао: Запад тренутно покушава да искриви истину о Другом свјетском рату, јер смета његовој колонијалној политици. Међутим, Русија одбацује претензије на ексклузивност било које државе или савеза јер зна до чега може да доведе безобалност таквих амбиција. Наше стратешке снаге су увијек у приправности
  • Међу ешалонима који су марширали били су и учесници специјалне војне операције Русије у Украјини. Њих нешто више од хиљаду

НА Црвеном тргу у Москви одржана је Парада побједе у част 79 година од побједе у Другом свјетском рату.

Министар одбране Руске федерације Сергеј Шојгу рекао је да на паради на Црвеном тргу учествује више од 9.000 људи и 75 јединица војне технике, као и авијација.

Парада се одржава у 28 градова Русије, укупан број учесника је више од 50.000, те око 1.000 узорака наоружања и војне технике.

На паради поводом Дана побједе у Великом отаџбинском рату у Москви обратио се руски предсједник Владимир Путин.

– Запад тренутно покушава да искриви истину о Другом свјетском рату, јер смета његовој колонијалној политици. Међутим, Русија одбацује претензије на ексклузивност било које државе или савеза јер зна до чега може да доведе безобалност таквих амбиција. Русија ће чинити све да не дође до свјетског сукоба, али нећемо никоме дозволити да нам пријети. Наше стратешке снаге су увијек у приправности, поручио је предсједник Русије Владимир Путин током обраћања.

На паради на Црвеном тргу продефиловало је више од 9.000 војника. Виђено је око 75 комада војне технике и, оно што је посебно занимљиво, међу ешалонима који су марширали били су и учесници специјалне војне операције Русије у Украјини.

Њих нешто више од хиљаду.

Почасни гости на војној паради били су предсjедник Бjелорусије Александар Лукашенко, предсjедник Казахстана Касим Жомарт Токајев, предсjедник Киргизије Садир Жапаров, предсjедник Таџикистана Емомали Рахмон, председник Туркменистана Сердар Бердимухамедов, председник Узбекистана Шавкат Мирзијојев, предсjедник Кубе Мигел Диаз-Канел Бермудез, предсjедник Лаоса Тхонглоун Сисоулит и предсjедник Гвинеје Бисао Сисоку Ембало.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар