Свијет

Путин: Руска војска часно испуњава све задатке – корак по корак ослобађа Донбас

ПОЗВАО САВЕЗНИКЕ И ПАРТНЕРЕ НА ОДРЖАВАЊЕ ЗАЈЕДНИЧКИХ ВОЈНИХ ВЈЕЖБИ
  • Предсједник Русије на форуму „Армија – 2022“: Русија високо цијени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима. Те државе бирају суверен, самосталан пут развоја, желе да заједнички рјешавају питања глобалне и регионалне безбједности на основу међународног права
  • Руски лидер нагласио да је његова земља спремна да понуди савезницима и партнерима најсавременије врсте наоружања

РУСКА војска испуњава све задатке, корак по корак ослобађајући Донбас, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

„Током специјалне војне операције, наши војници, заједно са борцима Донбаса, часно испуњавају своју дужност, борећи се за Русију, за миран живот у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Они јасно испуњавају све постављене задатке, корак по корак ослобађајући Донбас“, рекао је Путин на форуму „Армија – 2022″, пренела је агенција РИА Новости.

Предсједник Русије позвао је савезнике и партнере Русије да учествују у заједничким војним вјежбама, пренио је ТАСС.

Путин је нагласио да су такве вјежбе важне за подизање војне вештине и унапређење квалитета војне управе.

Према његовим ријечима, многи примјерци руског оружја нове генерације су више година, па чак и више деценија испред оружја других земаља.

„Од посебног интереса су модели и системи нове генерације који су оријентисани ка будућности и који ће одредити будућност оружаних снага. То се тиче наоружања високе прецизности, роботике и система заснованих на новим физичким принципима. Многи од њих су годинама, а можда и деценијама испред других земаља. По тактичко-техничким карактеристикама значајно их надмашују“, истакао је Путин.

Он је навео да Русија високо цијени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима.

Предсједник Русије је рекао да те државе бирају суверен, самосталан пут развоја, желе да заједнички рјешавају питања глобалне и регионалне безбједности на основу међународног права, међусобне одговорности и уважавања интереса једне друге.

Русија искрено његује историјски јаке, пријатељске и везе пуне повјерења са државама Латинске Америке, Азије и Африке и спремна је да понуди савезницима и партнерима најсавременије врсте наоружања, казао је Путин.

Према његовим ријечима, развојем војно-техничке сарадње, удруживањем напора и потенцијала Русија и њени партнери моћи ће да обезбиједе поуздану безбједност и стабилност како за себе тако и за свијет у цјелини.

Путин је исказао потребу да оштро одговори на покушаје фалсификовања историје Другог свјетског рата, манифестације неонацизма, русофобије и расизма.

„Не треба заборавити поуке страшне трагедије до које је нацизам довео човјечанство у 20. вијеку. Наша дужност према сјећању на милионе жртава Другог свјетског рата је да оштро реагујемо на покушаје фалсификовања историје, да се супротставимо ширењу било каквог облика неонацизма, русофобије и расизма“, нагласио је он.

Међународни војно-технички форум „Армија-2022“ одржава се од 15. до 21. августа у подмосковском центру Патриот.

Око 1.500 предузећа војно-индустријског комплекса представиће најновије моделе војне опреме на форуму.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар