Одабрано Свијет

Путин сагласан са ставом: Русија ће победити и постати гарант мира и безбедности за све народе

РУСКИ ЛИДЕР РАЗГОВАРАО СА ПОРОДИЦАМА СА ВИШЕ ДЕЦЕ КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ ОРДЕН „РОДИТЕЉСКА СЛАВА“
  • Руски лидер потпуно стао иза речи Григорија Кравцова, оца вишечлане породице и рањеног учесника специјалне операције у Украјини: „Победићемо, то је недвосмислено, нема другог начина. И мислим да ће наша земља на крају бити гарант мира и безбедности за све народе, за све државе света“
  • Амерички аналитички часопис Responsible Statecraft објавио да је НАТО припремио тајни план „на неколико хиљада страница” за случај војног сукоба са Русијом, поводом којег је доктор војних наука Константин Сивков, који је заменик председника руске Академије ракетних и артиљеријских наука, рекао: „Хипотетички директни војни сукоб између НАТО-а и Русије могао би да почне у случају потпуног пораза украјинских трупа, након чега би Пољска могла да притекне у помоћ Кијеву (а остали њој)“

Извор: Факти

НЕМА сумње да ће Русија победити и постати гарант мира и безбедности за све народе – са овим мишљењем се сложио председник Русије Владимир Путин.

Руски лидер је подржао речи Григорија Кравцова, оца вишечлане породице која је одликована Орденом Родитељска слава који је рекао:

„Победићемо, то је недвосмислено, нема другог начина. И мислим да ће наша земља на крају бити гарант мира и безбедности за све народе, за све државе света“.

Григориј је учесник специјалне операције и тренутно се опоравља од рањавања, а Путин је само додао: „То је истина. Биће као што сте рекли. У то нема сумње“.

Амерички аналитички часопос Responsible Statecraft објавио је да је НАТО припремио тајни план „на неколико хиљада страница” за случај војног сукоба са Русијом који треба да буде усвојен на његовом самиту у Виљнусу (11-12. јуна).

Руски војни експерт – доктор војних наука Константин Сивков који је заменик председника Академије ракетних и артиљеријских наука – тим поводом је рекао:

„Хипотетички директни војни сукоб између НАТО-а и Русије могао би да почне у случају потпуног пораза украјинских трупа, након чега би Пољска могла да притекне у помоћ Кијеву. Највероватније не би имао конкретни окидач – један догађај који би послужио као изговор за почетак рата између Русије и НАТО. Вероватно ће клизање у могући директан сукоб бити постепено и повезано пре свега са коначним поразом Украјине“.

Додатно је објаснио: „Ако контраофанзива Кијева не успе, онда ће јој Пољска са великим степеном вероватноће притећи у помоћ без мандата НАТО, а када Русија буде принуђена да узврати ударима и по њеној територији – Алијанса се може одлучити за рат великих размера. Тајни план, претпостављам, садржи и офанзивне и одбрамбене опције, деловање НАТО у случају војног пораза и, обрнуто, успеха у конфронтацији са Москвом. Такође, у том документу се говори и о евентуалној употреби нуклеарног оружја од стране западних земаља“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар