Одабрано Свијет

Путин за Corriere della Sera: Вашингтон почиње да размишља о обнављању дијалога са Москвом

ОЦЕНИО ДА НА ЗАПАДУ НЕ ПРЕСТАЈУ СА ПОКУШАЈИМА ДА ДЕМОНИЗУЈУ РУСИЈУ
  • У интервјуу италијанском листу апсурдним назвао оптужбе да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016-те и указао: „Милерова комисија за ту оптужбу није успела да прикупи никакве доказе зато што самог мешања – није било. Међутим, санкције које су САД увеле против Русије, користећи као изговор оптужбе о мешању, до данас су на снази“

ИТАЛИЈАНСКОМ дневном листу Corriere della Sera Владимир Путин је рекао да је Вашингтон у последње време почео „размишља о обнављању дијалога са Москвом поводом широког круга  стратешких питања.

У том контерксту је нагласио да би договор о контроли над наоружањем учврстило међународну стабилност:

„У Русији за то постоји политичка воља. На потезу су Сједињене Државе“.

Путин је у истом интервјуу апсурдним назвао оптужбе да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016-те и указао:

„Милерова комисија за ту оптужбу није успела да прикупи никакве доказе зато што самог мешања – није било. Међутим, санкције које су САД увеле против Русије, користећи као изговор оптужбе о мешању, до данас су на снази“.

Руски лидер је оценио да је `из истог филма` и покушај да се Русији припише измишљено мешање у изборе за Европски парламент:

„Таква прашина је подизана да би се штетним руским мешањем објаснили слаби резултати одређеноих политичких снага. Главни циљ је, наравно, стари: демонизовање Русије у очима обичних Европљана. Русија нема намеру да се меша у унутрашње ствари држава ЕУ нити било кога другог и по томе се суштински разликујемо од САД и њихових савезника који су подржали државни удар у Украјини у фебруару 2014-те“.

http://fakti.org/putiniana/putin-za-corriere-della-sera-vasington-pocinje-da-razmislja-oobnavljanju-dijaloga-sa-moskvom

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар