Видео Свијет

Путин за воланом „Камаза“ први прешао Путинов мост који се званично зове Кримским

РУСКИ ЛИДЕР ОТВОРИО НАЈДУЖИ МОСТ У ЕВРОПИ САГРАЂЕН ЗА САМО ДВИЈЕ ГОДИНЕ И ТРИ МЈЕСЕЦА
  • „Камаз“ шефа државе био на челу десетина других камиона и осталих возила која су симболично прешла мост. Са Владимиром Путином су у кабини били руководилац градње Александар Островски и његов замјеник Дмитриј Кондаков, а колона је до град Керч стигла за 16 умјесто за планираних 25 минута
  • Мост ће за аутомобилски саобраћај бити отворен 16. маја у 04:30 по нашем времену. Од јесени и за камионе. Жељезнички дио моста градиће се још годину дана. У градњи моста је учествовало 220 фирми са преко 15.000 радника

РУСИЈА је за аутомобилски саобраћај отворила Кримски мост који је најдужи у Европи, а коштао је преко три милијарде евра.

Отворила га је пола године прије планираног рока.

А отворио га је – како се и најављивало – шеф државе Владимир Путин. Али, не онако како се најчешће отварају мостови.

Био је за воланом камиона „Камаз“ који је на челу десетина других камиона и осталих возила прешао мост. Са њим су у кабини били руководилац градње Александар Островски и његов замјеник Дмитриј Кондаков, а колона се кретала са стране „континенталне Русије“ према Криму.

И, прешао је Кримски мост – који је дугачак 19 километара (7, је над водом Азовског мора) – и стигао до града Керч за 16 минута умјесто за предвиђених 25.

Путин је прво обишао центар из којег ће се управљати аутомобилским и жељезничким саобраћејем преко Кримског моста и изразио задовољство што је мост безмало стопроцентно настао на руским технологијама и материјалима.

Мост ће за аутомобилски саобраћај бити отворен 16. маја у 04:30 по нашем времену. Од јесени и за камионе.

Жељезнички дио моста градиће се још годину дана.

У градњи моста је учествовало 220 фирми са преко 15.000 радника.

Путин је иницијатор градње моста, а данас је још рекао:

„Овај мост ће Крим и Севастопољ учинити још јачим јер ћемо одсад моћи да их још убрзаније развијамо. Све нас у Русији учиниће још ближим“.

Мост је саграђен за двије године и три мјесеца. Руски лидер је његову градњу назвао „историјском“ и указао: „Чудо се догодило!“.

По преласку моста, одржан је концерт за вријеме којег су пред његовим градитељима наступили познати руски пјевачи Лариса Долина, Дмитриј Билан, Валерија, Пелагеја, Зара, Олег Газманов и Григориј Лепс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар