Одабрано Свијет

Путин: Запад је пустио духа из боце – Запад је започео рат, а ми користимо силу да то зауставимо

ПРЕДСЕДНИК РФ СЕ ОБРАТИО ФЕДЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ – ГОВОРИО О СПЕЦИЈАЛНОЈ ОПЕРАЦИЈИ И СУДАРУ СА ЗАПАДОМ
  • Ово је прекретничко време за нашу земљу и период кардиналних промена широм света, али ћемо корак по корак, брижљиво и доследно – решити и задатке које смо себи поставили са специјалном војном операцијом… Што кијевском режиму буду давали далекометније топове – то ћемо морати да их даље одбацимо
  • Запад је 1930-их година прошлог века заправо отворио пут нацистима ка власти у Немачкој. А у наше време са Запада покушавају да од Украјине направе анти-Русију… Њихов антируски пројекат је, у ствари, део реваншистичке политике према нашој земљи
  • Ниједна земља на свету нема толико база у иностранству као Сједињене Државе. Имају стотине база широм света – цела планета је посута њима. У ратовима које су Сједињене Државе покренуле широм света, погинуло је више од 900 хиљада људи
  • Јесте ли чули да се сада на Западу прича о родно неутралном Богу? Мало људи на Западу схвата да су их водили и воде у духовну катастрофу. Тамошње елите полуделе. То више није излечиво. А ми имамо обавезу да заштитимо своју децу. И, урадићемо то!

Извор: Факти

СВИ знамо да је ово тешко, прекретничко време за нашу земљу. Период кардиналних промена широм света, које одређују будућност наше земље и народа. А ми ћемо корак по корак, брижљиво и доследно решавати задатке који стоје пред нама. Тако ћемо – корак по корак, брижљиво и доследно – решити и задатке које смо себи поставили са специјалном војном операцијом.

Ово је рекао Владимир Путин током обраћања Федералној скупштини Руске Федерације. Следе највжније поруке из овог наступа руског лидера:

Донбас се од 2014. бори за своје право да живи и говори на матерњем језику. Веровао је и очекивао да ће му Русија прискочити у помоћ. Дали смо све од себе да проблем решимо мирним путем. Али, спремао се другачији сценарио иза наших леђа.

Запад је 1930-их година прошлог века заправо отворио пут нацистима ка власти у Немачкој. А у наше време са Запада покушавају да од Украјине направе анти-Русију. Овај пројекат датира из 19. века. Дакле, нема ту ништа ново.

Запад је форсирао тај свој пројекат подржавајући антиуставни државни удар у Украјини.

Ознаке СС формација су посебно популарне у Оружаним снагама Украјине и Националне гарде Украјине. Изненађујуће је што то на Западу нико од владајућих не примећује. А зашто? Зато што су спремни да било кога искористе за своју борбу против Русије.

Њихов антируски пројекат је, у ствари, део реваншистичке политике према нашој земљи.

Они су били ти који су пустили духа из боце.

Америчко наоружање за кијевски режим

Ми нисмо у рату са народом Украјине – рекао сам ово већ много пута.

Народ Украјине је , у ствари, постао талац кијевског режима. О људима нико није размишљао, припремани су за кланицу, а на крају су претворени у потрошни материјал. Тужно је то рећи, али је истинито.

Одговорност за ескалацију сукоба и губитке, у ствари, сносе западне владе и, наравно, актуелни кијевски режим, за њега је украјински народ – туђин.

Што више далекометних топова буде испоручено Украјини, то ћемо даље морати да одбацимо претњу од наших граница. У ствари, они желе да локални сукоб преведу у глобални.

Ми то управо тако схватамо.

Западни људи су постали симбол тоталних, непринципијелних лажи. Ми бранимо не само свој став, устали смо и против поделе на цивилизоване земље и „остале“.

Били смо отворени, искрено смо разговарали са Западом.

Дивљање неонациста у Кијеву

Ниједна земља на свету нема толико база у иностранству као Сједињене Државе. Имају стотине база широм света – цела планета је посута њима.

САД су једнострано развргле темељне споразуме који су одржавали светски мир.

У ратовима које су Сједињене Државе покренуле широм света, погинуло је више од 900 хиљада људи.

Ми смо у децембру 2021. САД и НАТО званично послали предлог споразума о безбедности. Али, добили смо директну одбијеницу. Тада је постало јасно да је зелено светло за агресивне акције дато и да они неће стати. Претња је отад само нарастала.

Они су започели рат. Ми користимо силу да то зауставимо. Ми штитимо своје животе. Ми штитимо свој дом. А циљ Запада је неограничена моћ.

За Запад су у игри трилиони долара и могућност да наставе пљачкање читавих нација. Са приграбљеним правом да дискредитују њихове лидере.

Руска артиљерија на донбаском фронту

За помоћ најсиромашнијим државама света издвојено је око 60 милијарди долара, а Украјини 150 милијарди.

„Где су све оне приче о борби против сиромаштва, о одрживом развоју, о животној средини, где је све то нестало?

На конференцији у Минхену ређале су се бескрајне оптужбе на рачун Русије да би пажњу својих народа скренули са онога што су сами починили.

Јесте ли чули да се сада на Западу прича о родно неутралном Богу?

Мало људи на Западу схвата да су их водили и воде у духовну катастрофу. Тамошње елите полуделе. То више није излечиво. А ми имамо обавезу да заштитимо своју децу. И, урадићемо то!

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар