Одабрано Свијет

Рајзнер: Руси сада исцрпљују украјинске трупе, а чим се земља осуши – кренуће у велику офанзиву

АУСТРИЈСКИ ПУКОВНИК ЈЕ НА НЕМАЧКОМ ГОВОРНОМ ПОДРУЧЈУ ГЛАВНИ ЕКСПЕРТ ЗА РАТ У УКРАЈИНИ
  • Маркус РАЈЗНЕР: На оперативном нивоу, Русија је распоредила трупе на различитим деловима фронта дугог 1.200 километара како би натерала Украјину да користи своје драгоцене резерве

Извор: Факти

РУСКЕ трупе исцрпљују Оружане снаге Украјине и спремају се за своју велику офанзиву, оценио је пуковник Оружаних снага Аустрије Маркус Рајзнер у интервјуу немачкој телевизији ZDF.

Објаснио је: „Украјинске оружане снаге су под притиском на неколико фронтова. Њихов главни проблем је недостатак војне помоћи a, пре свега, недостатак муниције. Русија делује на три нивоа. На тактичком плану, покушава да напада механизованим формацијама. На оперативном нивоу, распоредила је трупе на различитим деловима фронта дугог 1.200 километара како би натерала Украјину да користи своје драгоцене резерве. На стратешком нивоу и Русија и Украјина покушавају да попуне своје резерве“.

Рајзнер процењује да ће руска војска, када се земља осуши, кренути у офанзиву великих размера.

Министар одбране РФ Сергеј Шојгу је на састанку са руководством својуих Оружаних снага да је кијевски режим од јануара изгубио више од 80 хиљада војника, 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкова и других борбених оклопних возила.

Додао је да руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине на запад.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар