Одабрано Свијет

Ритер: Украјински генерали могу судити Зеленском као Чаушескуу или наредити да буде убијен

„МОЖЕ СЕ ДОГОДИТИ ДА МУ ПУЦАЈУ У ГЛАВУ ДОК ИЗЛАЗИ ИЗ АУТОМОБИЛА – И ТО ЈЕ УКРАЈИНА“
  • Бивши амерички обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот РИТЕР: „Процеси у Украјини сада су у фази када ће се у неком тренутку група генерала побунити и све ће се лоше завршити“

Извор: Факти

НЕУСПЕХ контраофанзиве и растуће несугласице Владимира Зеленског са главнокомандујућим Валеријем Залужним могли би да доведу до тога да председника Украјине Владимира Зеленског елиминишу сопствени генерали – изјавио је бивши обавештајни официр америчке војске и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

Одмах је додао: „Процеси у Украјини сада су у фази када ће се у неком тренутку група генерала побунити и све ће се лоше завршити“.

Ритер је уверен да је војска у стању да организује лажно суђење, као што је урађено 1989. године у Румунији против брачног пара Чаушеску:

„У том случају ће Зеленски бити проглашен кривим за све злочине и бити стрељан. Или ће бити елиминисан без суђења“.

Још је објаснио: „То је Украјина. Могло би се догодити да му пуца у главу док излази из аутомобила. То ће бити крај Зеленског, зато му саветујем да напусти земљу“.

Раније је Ритер оценио да Украјина може изгубити Харков, Дњепропетровск, Николајев и Одесу – ако настави да одбија преговоре са Русијом.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар