Одабрано Свијет

Руси крећу у шири обухват Авдејевке – да присиле Украјинце на предају

РАКЕТИРАН ВОЈНИ ОБЈЕКАТ НА ПЕРИФЕРИЈИ ОДЕСЕ И АЕРОДРОМ МИРГОРОДА У ПОЛТАВСКОЈ ОБЛАСТИ
  • Московски војни експерт Владимир ЈЕВСЕЈЕВ: „Нама није потребно да фронталним ударима узмемо Авдејевку. Очекујем да ће главну улогу у ослобађању Авдејевке – поред јуришних јединица – одиграти наше тешке навођене авионске бомбе типа ФАБ 1500 М54. Удар те бомбе оставља иза себе кратер пречника 15 метара и пробије бетонска утврђења од више метара
  • Украјинци су са три британске ракете Storm Shadow, које су летеле у роју са више ракета других типова да се дезоријентисала руска ПВО, гађали град Керч и његову луку. Само једна је стигла до циља и делимично оштетила један руски брод
  • Уследио је руски ракетни напад на аеродром Дњепропетровска са којег су полетели бомбардери Су-24М који лансирали ракете према Керчу. Руски удар је удар је уништио тродимензионални радар кратког и средњег домета AN/MPK-65 Sentinel и један од NASAMS лансера који су штитили тај аеродром

Извор: Факти

РУСКЕ јуришне јединице пришле су веома близу главном упоришту украјинске одбране, Авдејевској коксохемијској фабрици.

Засад уништавају западна оклопна возила, које украјинска команда истура испред своје пешадије. Али, узалуд.

Руски камиказедронови Ланцет не остављају им готово никакву шансу.

Московски војни експерт Владимир Јевсејев предвиђа:

„Тај комбинат је главна украјинска тврђава у Авдејевки, а Украјинци га последњих дана минирају. Изгледа да наше снаге почињу шири обухват Авдејевке, односно – њено узимање у шири обруч него што се досад планирало. Нама није потребно да фронталним ударима узмемо Авдејевку. Очекујем да ће главну улогу у ослобађању Авдејевке – поред јуришних јединица – одиграти наше тешке навођене авионске бомбе типа ФАБ 1500 М54. Удар те бомбе оставља иза себе кратер пречника 15 метара и пробије бетонска утврђења од више метара.

Важне ствари се догађају и далеко иза основних фронтова.

Украјинци су са три британске ракете Storm Shadow, које су летеле у роју са више ракета других типова да се дезоријентисала руска ПВО, гађали град Керч и његову луку. Само једна је стигла до циља и делимично оштетила један руски брод.

Уследио је руски ракетни напад на аеродром Дњепропетровска са којег су полетели бомбардери Су-24М који лансирали ракете према Керчу.

Руски удар је удар је уништио тродимензионални радар кратког и средњег домета AN/MPK-65 Sentinel и један од NASAMS лансера који су штитили тај аеродром.

Неколико тренутака касније једна од ракета тог лансера је детонирала, изазвавши ланчану реакцију. Као резултат тога, резервна муниција је уништена.

Осим овога, Руси су извели и ракетни напад на војни објекат на периферији Одесе и на аеродром у Миргороду, у Полтавској области Украјине.

Војни врх у Кијеву крије обим разарања.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар