Одабрано Свијет

Руси потпуно ослободили симбол кијевског режима Работино, Волчанск је пред падом

УКРАЈИНЦИМА НА ХАРКОВСКОМ ФРОНТУ НЕ ПОМАЖУ НИ ФОРТИФИКАЦИЈЕ ГРАЂЕНЕ ПОД НАДЗОРОМ НЕМАЦА
  • Украјинци су протеклих месеци одбрану Работина држали на локалном гробљу где су кости оставиле њих стотине. Из Кијева им нису дозвољавали да се повуку. И зато да Руси – прошавши Работино – не би кренули ка стратешки важном Орехову, после којег би им се отворио пут ка Запорожју
  • Руска војска дубоко продрла у град Волчанск (на харковском фронту, до рата имао безмало 18.000 становника). Безмало је већ запосела квартове који се налазе северно од реке Волчја, а њене претходнице Украјинцима већ залазе иза леђа и на другој страни реке по којој град носи име од свог оснивања (1674-те)
  • Познати руски ратни репортер Александар СЛАДКОВ: Број украјинских заробљеника више се не може ни пребројати, сви полажу оружје, од милитаната из Војне обавештајне службе (ГУР) до обичних граничара. Цео свет је прогнозирао да ћемо кренути на Харков. И кренули смо. Наш штаб је тактички победио западне и украјинске штабове. Непријатељ дрхти и бежи. Непријатељ засад не може да нас заустави

Извор: Факти

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације ослободиле су стратешки важно насеље Работино у Запорошкој области које је било централна тачка удара прошлогодишње украјинске контраофанзиве.

У њему већ годину и по нема ни живе душе, а током последњих шест месеци његово гробље било је `тврђава` украјинских снага.

На том локалном гробљу су за пола године кости оставиле стотине украјинских војника. А из Кијева им нису дозвољавали да се повуку.

И зато да Руси – прошавши Работино – не би кренули ка стратешки важном Орехову, после којег би им се отворио пут ка Запорожју. И зато што је привремена контрола над Работином била фактички једини значајнији успех фијаско-контраофанзиве.

Министарство одбране РФ је потврдило преузимање контроле над Работином. А такође: над насељима Лукјанци и Глубокое на харковском фронту, са којима се број насеља која су за непуних пет дана борби прешла у руске руке попео на 12.

Кијевски режим је са Работином изгубио нешто од чега је правио симбол, али га чека прави `ударац у плексус`.

Руска војска је дубоко продрла у град Волчанск (на харковском фронту, до рата имао безмало 18.000 становника). Безмало је већ запосела квартове који се налазе северно од реке Волчја, а њене претходнице Украјинцима већ залазе иза леђа и на другој страни реке по којој град носи име од свог оснивања (1674-те).

Са падом Волчанска, а вероватно ће уследити веома брзо, Русима ће се отворити широк простор за удар на Купјанск са незаштићене сатране, са севера. На том путу мораће да избаце из игре украјинске снаге које ће бранити Бели Колодез.

Судбина Волчанска задесиће сигурно и насеље Липци, после чијег пада ће у домету руске артиљерије бити и милионски Харков.

И на Западу `плачу` поводом руских брзих успеха, поготово што су остварених снагама само четири „батаљонске групе“ од по 800 бораца.

Немачки ZDF Heute признаје да ће заузимање Волчанска директно угрозити леви бок украјинских трупа које бране Купјанск.

Немачки Tagesschau `запомаже` да ће руска офанзива на харковском фронту присилити Кијев да повуче снаге којима је досад запречавао продирање „Путинових формација“ према Покровску и и Константиновки (преко Часовог Јара).

Познати руски ратни репортер Александар Сладков поводом последњих догађања је написао:

„Број украјинских заробљеника више се не може ни пребројати, сви полажу оружје, од милитаната из Војне обавештајне службе (ГУР) до обичних граничара.

Сада све изгледа једноставно: цео свет је прогнозирао да ћемо кренути на Харков. И кренули смо.

Немачки војни стручњаци помогли су Украјинцима у изградњи одбрамбених утврђења северно и североисточно од Харкова. Тачније, надгледали су изградњу, али су те утврђене линије пробијенае.

А како су биле хваљене на украјинским ТВ-каналима! „Бетонски зуби“, противтенковски ровови, минска поља… А сада је све то прошлост.

У Харкову држе састанак за састанком о питањима одбране уз учешће кључних генерала Оружаних снага Украјине и стручњака НАТО.

Два пута смо ефикасно погодили хотеле у том граду у којима су боравили ти странци.

Такво учешће НАТО није помогло украјинској војсци. Наш штаб је тактички победио западне и украјинске штабове.

Непријатељ дрхти и бежи.

Кијев и његови заштитници све правдају недостатком муниције, а имају огроман број ракета и беспилотних летелица за нападе на Белгород и тај део Русије.

Дакле, сви говоре: Руси ће ићи напред са циљем да заузму Харков. Кренули ​​смо, а непријатељ засад не може да нас заустави.”

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар