Одабрано Свијет

Руси са истока ушли у Часов Јар – борбе се воде за део града са леве стране канала Северски Доњец – Доњецк

УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ ТУКУ И ДЕСЕТИНАМА АВИО-БОМБИ ФАБ-500 И ФАБ-1500, НА АВДЕЈЕВКУ БАЦАЛИ И ПО 150
  • Један од украјинских официра рекао је Business Insider: „Ударе бомби ФАБ-1500 не могу сви наши момци да поднесу. На ФАБ-500 били су се навикли, али су ФАБ-1500 пакао”

Извор: Факти

РУСКИ ракеташи и авијација целе прошле ноћи тукли су положаје Оружаних снага Украјине на источној периферији Часовог Јара и све војне објекте у том граду западно од Бахмута који је некада имао 24.000 становника.

Исто се у таласима наставило и током дана, у комбинацији са јуришним нападима руске војске која продире у део града Канал који се налази источно од канала Северски Доњец – Доњецк.

Експерти сматрају да Часов Јар може поновити судбину Авдејевке. Имају у виду да Оружане снаге Украјине неће моћи да одбране тај град, а да ту изгубити стратешке резерве.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски признао је да су његове јединице које бране Часов Јар „у тешкој ситуацији“. у кључним секторима фронта.

Војни експерт Јуриј Подољака овако је описао ситуацију 6. априла ујутру у Часовом Јару:

„Ноћ је за украјинске традиционално је протекла под ударима ФАБ-500 и ФАБ-1500 са „крилима“, гранатама артиљеријских система „Мста“, „Божури“ и „Акација“.

Један од украјинских официра рекао је Business Insider: „Ударе бомби ФАБ-1500 не могу сви наши момци да поднесу. На ФАБ-500 били су се навикли, али су ФАБ-1500 пакао.”

Према речима Подољаке, Руси на украјинске положаје око Часовог Јара и у граду сада бацају десетине дневно:

„У завршној фази битке за Авдејевку, на Украјинце је дневно падало по 150 тих бомби. То значи, да све тек почиње“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар