Одабрано Свијет

Русија ће законом забранити изједначавање СССР са Хитлеровом Њемачком

ПУТИН ОДБАЦИО ЛАЖИ ИЗ КУХИЊЕ НАВАЉНОГ И ЗАПАДА ДА ДВОРАЦ КОД ГЕЛЕНЏИЧКА ПРИПАДА ЊЕМУ
  • Предсједник Руске Федерације упозорио да је „стављање Совјетског Савеза и нацистичке Њемачке у исту раван – врхунац цинизма“
  • Владимир ПУТИН: „Ништа што је назначено као моје власништво, не припада ни мени ни мојој блиској родбини и никада није припадало. Никада! Објавили су и како пливам лептир-стилом. Нисам нешто посебно у батерфлају, али понекад волим да пливам тако. Само, код њих је то у некаквом базену, а ја сам пливао тим стилом у Јенисеју 2016. године. Дакле: то је монтажа. Како би рекао један од наших филмских јунака: „Досадно, дјевојке!“
  • Најпознатији московски тв-коментатор Владимир СОЛОВЈЕВ: За тај објекат се интересује и функционер њемачке владе Јохан Затхоф. Откуд једном Њемцу право да пита шта коме у Русији припада?! Иначе, још прије 10 година је објављено да припада бизнисмену Александру Пономаренку

ВЛАДИМИР Путин наложио је Државној Думи да на прољећном засједању припреми закон којим се забрањује јавно изједначавање улоге СССР и нацистичке Њемачке.

Нагласио је да то могу бити и измјене и допуне закона о обиљежавању побједе совјетског народа у Великом отаџбинском рату 1941-1945. И додао: важно је да законску снагу добије забрана јавног изједначавања улоге СССР-а и нацистичке Њемачке у Другом светском рату.

У децембру 2020-те је стални представник Украјине при УН Серхиј Кислица изјавио да нема разлике између совјетских војника и војника Вермахта.

У мају прошле године администрација америчког предсједника Доналда Трампа објавила је видео у којем се наводи да су само Сједињене Државе и Британија побједиле нацизам у Другом свјетском рату, а допринос СССР није ни поменут.

Путин је тада упозорио да је „стављање Совјетског Савеза и нацистичке Њемачке у исту раван – врхунац цинизма“.

Предсједник Русије је, иначе, у интернет-општењу са руским студентима одговорио на питање Данила Чемезов, студента треће године Државног нафтно-техничког универзитета у Уфи, које се тицало филмоване тврдње „Фонда за борбу против корупције“, којим диригују Алексеј Наваљни и они који иза њега стоје, да дворац у близини руског града Геленџика припада Путину.

Дворац код Геленџика

„Ништа што је тамо назначено као моје власништво, не припада ни мени ни мојој блиској родбини и никада није припадало. Никада!“ – нагласио је руски лидер и наставио:      

„Објавили су и како пливам лептир-стилом. Нисам нешто посебно у батерфлају, али понекад волим да пливам тако. Само, код њих је то у некаквом базену у којем никада нисам био. Чак и не знам какав је то базен. Али, јесам пливао тим стилом. У Јенисеју 2016. године. Дакле: то је монтажа. Како би рекао један од наших филмских јунака: „Досадно, дјевојке!“.

Дворцем који није Путинов позабавио се Јохан Затхоф, који је у влади Њемачке задужен за сарадњу са Москвом.

Он је затражио да се руске власти изјасне поводом оптужби из филма који је пласирала фондација Наваљног.

Путин на то уоште није реаговао, али јесте најпознатији руски тв-водитељ и коментатор Владимир Соловјев:

„Са којим правом Њемац може да било шта захтијева од било кога у Русији? Боље би било да објасни како је Наваљни, док је био у Њемачкој из медицинских разлога, сачинио лаж о `Путиновом дворцу`. Затхоф је представник њемачке владе и шта њега, као Њемаца, брига шта коме припада у Русији?!“

Соловјов је подсјетио да је један московски лист прије 10 година писао да је власник `дворца` руски бизнисмен Александар Пономаренко.

Додао је да је Александар Ткачев 2011. године, док је још био губернатор Краснодарског Краја, такође рекао ко је власник тог објекта.     

Соловјев се поново обратио Затхофу, речима:

Можда може да објасни како је лични гост Њемачке, фирер опозиције Наваљни, све ово снимао док је био изван Русије? Док је био под заштитом тајних служби Њемачке која је на њега трошила новац својих пореских обвезника“.

http://fakti.org/putiniana/putin-nalozio-da-se-zakonom-zabrani-izjednacavanje-sssr-sa-hilterovim-trecim-rajhom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар