Одабрано Свијет

Русија понудила Турској своје надзвучне ловце Су-35С генерације 4++

И МНОГИ АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ТАЈ АВИОН СУПЕРИОРАН ЊИХОВОМ F-35
  • Турска је одбијањем да се одрекне руских С-400 прешла један Рубикон. Ако почне да купује руску војну авијацију – прећи ће и други. Јер, за С-35С уследиће у том случају руски ловци-бомбардери пете генерације Су-57
  • Са њима и са С-400 Турска преко ноћи постаје самостална величина унутар НАТО. И највећа сила после САД, Велике Британије и Француске

ДРЖАВНА војна корпорација Русије – „Ростех“ – објавила је да је спремна да Турској испоручује ловце Су-35С уместо америчких F-35.

Њен генерални директор Сергеј Чемезов додатно је указао:

„Ако наше турске колеге то буду хтеле, спремни смо да преговарамо о испоруци Су-35С.“

Чемезов то није поменуо, али је чињеница да и неки амерички војни експерти признају да је Су-35С, иако припада генерацији 4++, бољи авион од F-35. Можда не само због „доброг пословног тона“.

Вашингтон тек што је (јуче поподне) објавио да Анкару – због куповине руских зенитних ракетних система С-400 – избацује из програма производње F-35. А Министарство спољних послова Турске позвало државни врх САД да повуче ту одлуку.

Надзвучни Су-35С производи се на бази чувеног Су-27. Маса му је  19 тона, може да узлети до 20 километара у висину.

То је борбени једносед који може да лети брзинама до 2.500 километара на сат.

Наоружан је топом од 30 мм и до осам тона ракета и бомби различитих типова.

Турска је одбијањем да се одрекне руских С-400 прешла један Рубикон. Ако почне да купује руску војну авијацију – прећи ће и други. Јер, за С-35С уследиће у том случају руски ловци-бомбардери пете генерације Су-57.

Са њима и са С-400 Турска преко ноћи постаје самостална величина унутар НАТО. И највећа сила после САД, Велике Британије и Француске.

А сасвим је могуће и да ће добровољно или под притиском напустити западну војну алијансу, ослонивши се на своју повећану војну моћ и користећи маневарски простор унутар света који се ослобађа америчке хегемоније.

http://fakti.org/oruzje/rusija-ponudila-turskoj-svoje-nadzvucne-lovce-su-35-s-generacije-4-%2B%2B

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар