Одабрано Свијет

Русија забрањује и државним и приватним фирмама да се рекламирају код „страних агената“

ПРЕДСЕДНИК ДРЖАВНЕ ДУМЕ ВЈАЧЕСЛАВ ВОЛОДИН: КО ПРЕКРШИ – РИЗИКУЈЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА
  • Посланик руске Државне Думе Јевгениј Фјодоров предложио десетоструко повећање казни ако страни агенти који су раније кажњени због недостатка ознаке да су „страни агенти“ избегну плаћање казне

ДРЖАВНА Дума је усвојила нацрт закона којим се грађанима и руским компанијама, без обзира да ли су у државној или приватној својини, забрањује оглашавање и рекламирање у бедијима и интернет-ресурсима држављана РФ који су проглашени за стране агенте.

Председник Думе Вјачеслав Володин oбјаснио је да се забрана односи на веб-странице, блогове и друштвене мреже.

Такође: да се забрана оглашавања и рекламирања односи на медије и интернет- ресурсе лица која су су у Русији уписана у регистар страних агената.

Током 2023. године, више од 200 физичких и правних лица рекламирало је своју робу и услуге на ресурсима страних агената.

Володин је указао и да многи од њих не крију да су слали новац за финансирање Украјине.

„Доношење закона ће зауставити ту праксу. За кршење забране предвиђена је казна до две године затвора. – закључио је Володин.
Раније је посланик руске Државне Думе Јевгениј Фјодоров предложио десетоструко повећање казни ако плаћање казне избегну страни агенти који су раније кажњени због недостатка ознаке да су „страни агенти“.

(Факти)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар