Одабрано Свијет

Руска војска добила наредбу да до краја недеље буде потпуно спремна за украјинску контраофанзиву

НА УКРАЈИНСКЕ ФРОНТОВЕ ПРЕБАЦУЈЕ ЗНАЧАЈНЕ КОЛИЧИНЕ НОВЕ РАТНЕ ТЕХНИКЕ
  • The Newsweek објавио да ће Украјинци кренути у напад 30. априла. Кад ће и куда реално ударити – знају у Вашингтону и Кијеву, могуће је и у Москви.Независно од тога, бивши саветник Шефа Пентагона – пуковник Даглас Мекгрегор – изјавио је: „Руске трупе побеђују и то знају и Руси и сами Украјинци“
  • Појавиле се информације да је украјински војни врх око Бахмута (Артјомовска) нагомилао око 80.000 војника – код Северска, Краматорска, Часова Јара и Константиновке – са амбицијом да преокрене борбе за тај важан град. Да ту Русима нанесе „први стратешки пораз“ и поврати контролу и над суседним Соледаром

Извор: Факти

ВОЈНИ аналитичар Михаил Онуфриенко је објавио да су све руске јединице на украјинским фронтовима добиле наредбу да најкасније до краја ове недеље буду потпуно спремне за одбијање украјинске контраофанзиве за коју је The Newsweek објавио да ће почети 30. априла.

Питање је наравно: ко противнику сигнализира када ће тачно кренути у напад или контранапад?! И с којом намером, осим да скрене противника на криву страну, на лажни траг?

Шта год да је по среди, Руси су на линије фронта (укупна дужина је преко 900 километара) већ довели значајну нову ратну технику, а стиже све нова и нова, укључујући и стотине и стотине нових тенкова.

Оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин је изјавио да су Кијев и његови западни покровитељи за „пролећну контраофанзиву“ припремили 200.000 војника. Онуфринеко јер међу онима који сматрају да је то превелика бројка јер подразумева да ће Украјинци кренути у напад са 40 комплетних нових бригада, а онии их толико сада не могу имати.

Реалније изгледају информације да је украјински војни врх око Бахмута (Артјомовска) нагомилао око 80.000 војника – код Северска, Краматорска, Часова Јара и Константиновке – са амбицијом да преокрене борбе за тај важан град. Да ту Русима нанесе „први стратешки пораз“ и поврати контролу и над суседним Соледаром.

Кад ће и куда реално Украјинци ударити знају у Вашингтону и Кијеву, могуће је – и у Москви.

Независно од тога, бивши саветник Шефа Пентагона – пуковник Даглас Мекгрегор – изјавио је:

„Руске трупе побеђују и то знају и Руси и сами Украјинци. Они су тренутно у веома страшној ситуацији. Ми их гурамо да крену у масовну пролећну офанзиву, али они, да будем искрен, немају ресурсе да некако преокрену ток рата“.

Мекгрегор украјинској војсци саветује да се повуче из Бахмута пре него што за њу буде касно.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар