Одабрано Свијет

Руска војска почела продор у Авдејевку, Украјинци морали да беже са кључних положаја

НЕЈАСНО: ДА ЛИ ЋЕ ОСЛОБАЂАТИ ГРАД УЛИЦУ ПО УЛИЦУ – КАО БАХМУТ, ИЛИ ЋЕ УСЛЕДИТИ ОПКОЉАВАЊЕ
  • Руси су после првог успеха кренули на бившу базу ПВО. Моћно са југа, југоистока и југозапада, угрожавајући је и са североистока. Да ли по наредби из Кијева или самовољно, украјинске снаге су напустиле положаје око базе. То је Русима омогућило да почну напад на саму Авдејевку са југа која је по периферији слабије утврђена
  • Руске диверзантске групе већ су продрле у сам град. Украјинци ће бити пред избором – гинути, бежати или капитулирати

Извор: Факти

РУСКА пешадија је уз подршку тенкова и авиона, пробила је моћни центар украјинске одбране на југу Авдејевке, избацивши украјинске оружане снаге из великих упоришта oко угоститељско-туристичког центра „Царски лов“.

Потом су брзо напредовале дуж улица Чернишевског и Спортивне у правцу запада. Ту се `укопала`, а Украјинци нису успели да је одбаце назад.

Руси су потом кренули на бившу базу ПВО. Моћно са југа, југоистока и југозапада, угрожавајући је и са североистока.

Да ли по наредби из Кијева или самовољно, украјинске снаге су напустиле положаје око базе ПВО. То је Русима омогућило да почну напад на саму Авдејевку са југа која је по периферији слабије утврђена.

Руске диверзантске групе већ су продрле у сам град.

Украјински војни аналитичари објављују мапе и жале се на напредовање руских трупа.

Посебно указују: „Групе руских тенкова и борбених транспортера са великим бројем пешадије надиру из Јасиновате и покушавају да се пробију кроз шуму у правцу Саборне улице“.

Невољно су признали: „На југу града, у зони приватних кућа и индустријског чворишта, северно од „Царског лова“, Руси остварују видан напредак“.

После само неколико сати, руска војска је стигла до самог града.

Нејасно је: да ли ће ослобађати улицу по улицу – као што је био случај са Бахмутом – или ће Авдејевку узети у обруч и присилити њен гарнизон да бежи или да капитулира.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар