Одабрано Свијет

Руска војска само што није разрезала попола Красногоровку која је за Кијев „Авдејевка 2″

НАДИРУ СА ТРИ СТРАНЕ, ДО СПАЈАЊА ЊЕНОГ СЕВЕРНОГ И ЈУЖНОГ КЛИНА ОСТАЛО МАЊЕ ОД КИЛОМЕТРА
  • Руски ратни извештач Александар Сладков објавио да су руске јуришне групе са минималним губицима избациле Укре из утврђене фабрике ватросталних материјала захваљујући и детаљној мапи здања и подземних пролаза коју су им доставили њени инжењери. Они којима је дојадила «кијевска окупација»

Извор: Факти

КИЈЕВСКИ режим је пред губитком „Авдејевке број два“. Красногоровке – западног и добро утвђреног предграђа Доњецка.

Руска војска је у тај град ушла са севера, стигавши до локалног стадиона и старачког дома, а већ неколико дана држи територију фабрике ватросталних материјала.

Борбе се већ воде у непосредној ближини зграде градске администрације. Дакле: у центру.

Руски клинови кродиру и са југа и са севера и остало им је мање од једног километра да се спојеве. Да раскеу и град и украјинску одбрану – попола.

И украјински ратни извештачи признају да ће делови Красногоровке – Солнечни и Восточни – врло брзо прећи под контролу Русије.

Амерички Институт за истраживање рата (ISW) признао је да су руске снаге пробиле украјинску одбрану и у источном делу Красногоровке, потпуно запосевши улицу 1. маја. Указао је да то значи да је украјински гарнизон који држи Солнечно, заправо одсечен од своје главне.

Руски ратни извештач Александар Сладков објавио је да су руске јуришне групе са минималним губицима избациле Укре из фабрике ватросталних материјала захваљујући и детаљној мапи здања и подземних пролаза коју су им доставили њени инжењери.

Они којима је дојадила «кијевска окупација».

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар