Одабрано Свијет

Руски падобранци пресекли последњу одступницу Украјинцима из Бахмута

У ПРОБОЈУ ПРЕКО ВАРОШИЦЕ ХРОМОВО ИЗБИЛИ НА ПУТ БАХМУТ-ЧАСОВ ЈАР
  • Сада је украјински гарнизон који још брани западну периферију Бахмута (10-15 одсто тог града који је до рата имао преко 70.000 становника) пред избором: или се борити у потпуном окружењу или се повлачити. Могућа је и средња варијанта као у Мариупољу: наставак борбе, па масовна предаја кад постане јасно да понестаје муниција а да наредни дани могу донети само погибију…
  • Руска авијација ракетама и летећим бомбама од пола тоне експлозива разорила штаб Бахмутске групације украјинске армије

Извор: Факти

ЈУРИШНЕ јединице руске војске избиле су јутрос рано на аутомобилски пут О-0506 који повезује Бахмут (Артјомовск) са утврђеном варошицом Часов Јар која је под контролом Кијева.

Успешан руски продор дошао је са севера. Преко насеља Хромово, а извели су га руски падобранци.

Оружане снаге Украјине два пута су покушале да их спрече да се учврсте на новозаузетим позицијама, али – безуспешно.

Вероватно ће покушати поново јер је то једини пут којим Украјинцима стижу муниција и појачања.

Са његовим пресецањем – украјински гарнизон који још брани западну периферију Бахмута (10-15 одсто тог града који је до рата имао преко 70.000 становника) биће пред избором: или се борити у потпуном окружењу или се повлачити.

Могућа је и средња варијанта као у Мариупољу: наставак борбе, па масовна предаја кад постане јасно да понестаје муниција а да наредни дани могу донети само погибију…

Бивши амбасадор Луганске Републике, Родион Мирошник, поводом оваквог уласка битке за Бахмут у завршну фазу, рекао је:

„Оружане снаге Украјине контролишу мање од 10 одсто града. Блокирањем пута ка Часовом Јару непријатеља лишавамо чак и могућности да попуњава залихе хране и муниције. Наш наредни потез је потпуно затварање обруча око Бахмута. Почеће исцрпљивање непријатеља са потпуним сламањем његовог отпора“.

Руска авијација разорила је ракетама и летећим бомбама од пола тоне експлозива штаб Бахмутске групације украјинске армије.

Министарство одбране РФ навело је да је тај штаб координирао дејства украјинске 25. ваздушно-десантне бригаде и 116. бригаде територијалне одбране и да се налазио између насеља Терни и Тоњенкое.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар