Видео Одабрано Свијет

Салвини Ричарду Гиру: Смјести своје вољене мигранте у својим вилама у Холивуду

ИТАЛИЈАНСКИ ВИЦЕ-ПРЕМИЈЕР МУ ПРЕПОРУЧИО И ДА ИХ ПРЕВЕЗЕ СВОЈИМ ПРИВАТНИМ АВИОНОМ
  • Матео САЛВИНИ, који је и министар унутрашњих послова, не дозвољава бродовима са мигрантима (углавном из земаља Сјеверне Африке у којима нема рата) да упловљавају у територијалне воде Италије. То га је учинило најпопуларнијим италијанским политичарем

ЗАМЕНИК предсједника владе Италије – Матео Салвини који је истовремено и министар унутрашњих послова своје земље – јавно је позвао америчког глумца Ричарда Гира да преузме 160 миграната са брода Open Arms.

Да их превезе својим приватним авионом у Холивуд и да даље брине о њима.

Гир је претходно кратко боравио на том броду са мигрантима који се `мота` по водама Медитерана у близини италијанског острва Лампедуза. Зато што Салвини одбија да га пусти у италијанске територијалне воде.

Салвини се огласио након што су Гир и представници Open Arms на Лампедузи одржали конференцију за медије и позвали „европске лидере“ да се договоре о мjесту гдjе би мигранти могли бити искрцани.

Салвини је самом Гиру поручио:

„Пошто племенити милионер брине о судбини миграната са брода Open Arms, са захвалношћу му указујем да их све својим приватним авионом може пребацити у Холивуд и смjестити их у својим вилама!“

Салвини не дозвољава бродовима са мигрантима (углавном из земаља Сјеверне Африке у којима нема рата) да упловљавају у територијалне воде Италије.

То га је учинило најпопуларнијим италијанским политичарем.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар