Одабрано Свијет

Салвини у Бечу: Увјерен сам да ћемо за који мјесец заједно са Орбаном владати Европом

ПОСЛИЈЕ СУСРЕТА СА ШТРАХЕОМ РЕКАО: ПОТПУНО ЋЕМО ПРОМИЈЕНИТИ ЕУ И ИСТЈЕРАТИ СОЦИЈАЛИСТЕ
  • На страну Мађарске и Виктора Oрбана стао и чешки премијер Андреј БАБИШ који је упозорио Брисел и Стразбур: „У свим земљама ЕУ се одржавају демократски избори. Тако је било и у Мађарској и зато сами Мађари, или Пољаци, треба да процјењују да ли је у њиховој земљи угрожена демократија или није, а ЕУ-бирократија“

МИНИСТАР унутрашњих послова Италије Матео Салвини и аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе стали су демонстративно иза мађарског премијера Виктора Орбана.

„Увјерен сам да ћемо за пар мјесеци заједно са Орбаном владати”, поручио је Салвини.

Санкције против мађарског народа и владе су политички акт, и једна „лудост”, нагласио је Салвини.

Он и Штрахе најавили су даљу сарадњу Слободарске партије Аустрије (ФПО) и италијанске „Лиге” на предстојећим изборима за Европски парламент.

„На изборима идуће године ћемо Европу потпуно промијенити и социјалисте избацити из европске владе”, уверен је Салвини.

Он је рекао да сарађује са много других странака, држава и влада, како би историју континента наредног маја промијенили.

Штрахе је истакао да ФПО жели даље да продуби сарадњу са „Лигом”.

„Постоји много сличности између нас. ФПО и Лига су обе у владама својих земаља, обојица смо одличног здравља, и обојица очекујемо инспекцију УН која треба да провјери опхођење према мигрантима у Аустрији и Италији”, подвукао је он.

У истом табору би се могла наћи и Чешка.

Њен премијер Андреј Бабиш опоменуо је Брисел и Стразбур да о пријетњама демократији у појединим земљама треба да одлучују њихови грађани, а не „ЕУ-бирократија.

Бабиш је на овај начин стао на страну Мађарске  коју је Европски парламент изгласаном резолуцијом оптужио да одступа од европских вриједности и принципа.

Бабиш је био сасвим јасан, нагласивши: „У свим земљама ЕУ се одржавају демократски избори. Тако је било и у Мађарској и зато сами Мађари, или Пољаци, треба да процењују да ли је у њиховој земљи угрожена демократија или није, а не ЕУ-бирократија“.

(Танјуг – Факти)

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар