Одабрано Свијет

Шапс: Током наредних пет година можемо бити увучени у рат са Кином, Русијом и Ираном

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: ПРЕЛАЗИМО ИЗ ПОСЛЕРАТНОГ СВЕТА У – ПРЕДРАТНИ“
  • Грант ШАПС: „Ова година ће бити прекретница. За Украјину ће ово бити година у којој ће се одлучивати о њеној судбини. Лондон ће наставити да подржава Кијев јер је сукоб у Украјини егзистенцијални и за Велику Британију“

Извор: Факти

У РОКУ од пет година, Британија би могла да буде укључена у рат на више бојишта, укључујући Русију, Кину, Иран и Северну Кореју – изјавио је Грант Шапс.

Британски министар одбране истовремено је оценио да„свет постаје све опаснији“.

Навео је да његова земља зато троши више новца на одбрану него икада.

Открио је да Влада Ришија Сунака повећава средства за модернизацију нуклеарних снага и попуну резерви.

Шапс је иступио и са прогнозом да ће 2024. ће одредити судбину Украјине:

„Ова година ће бити прекретница. За Украјину ће ово бити година у којој ће се одлучивати о њеној судбини. Лондон ће наставити да подржава Кијев јер је сукоб у Украјини егзистенцијални и за Велику Британију“.

Британски министар одбране је признао његова земља од 2015. године до данас обучила укупно преко 60 хиљада припадника Оружаних снага Украјине.

Потврдио је да ће у фебруару 2024. 20.000 британских војника бити распоређено на источном крилу ради вежбе Steadfast Defender.

Закључио је објашњењем због чега земље чланице НАТО морају повећати војне издатке: „На прагу смо нове ере. Пад Берлинског зида сада је тек далека успомена. Прелазимо из послератног света у предратни“.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар