Свијет

Сијарто: Док смо ми на власти – Додик се неће наћи под ударом никаквих санкција ЕУ

НАГЛАСИО: ОНИ КОЈИ МИСЛЕ ДА СЕ НА БАЛКАНУ НЕШТО МОЖЕ ТАКО РИЈЕШИТИ – НЕМАЈУ ПОЈМА О БАЛКАНУ
  • „Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану. Лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду предсједници него су побиједили на изборима. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор“

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је данас у Требињу да се предсједник Републике Српске неће наћи ни на каквој листи санкција док је ова власт у Мађарској.

Сијарто је рекао да они који мисле да на Балкану било шта може да се ријеши санкцијама, појма немају о Балкану.

– Они који желе да се уведу санкције у региону западног Балкана, они се праве као важни на тај начин да покрију колико им је непознаница овај регион. Ти људи су непособни да поштују вољу народа који живе на Балкану – рекао је Сијарто у оквиру сесије „Енергетска стабилност и енергетска независност у региону“ на Самиту енергетике.

Навео је да лидери на Балкану, као што је Додик, нису на лотоу добили награду да буду предсједници него су побиједили на изборима.

– Већина гласача је одлучила да Додик буде предсједник. Мислим да је обавеза свакога да прихвати и поштује ту одлуку и избор. Можете да га волите или да га не волите. Можете и нас да волите и не волите, али били су избори који су донијели резултaт – рекао је Сијарто.

Према његовим ријечима, они који желе да се против Додика уведу санкције и да се он нађе на листи санкционисаних особа, они не желе да испоштују вољу грађана Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар