Одабрано Свијет

Словачки генерал Иван Шевчик: Зеленски је марионета у рукама Англосаксонаца

ИАКО ИЗБЕГЛИЦЕ - УКРАЈИНЦИ СЕ ВОЗЕ СКУПИМ АУТОМОБИЛИМА, КУПУЈУ И КУЋЕ И КОМПАНИЈЕ
  • Атентат на премијера Роберта Фица израз је подела у друштву за које су криви неки политичари и медији. Постоји одређена фрустрација након неуспеха на изборима и одбијања да се призна пораз на демократским парламентарним изборима. Они су сејали мржњу по трговима и једина мета био им је Фицо
  • Треба ли Европљани да се плаше због пораста насиља изазваног приливом Украјинаца у државе Европске уније? Мислим да треба. Раније су, да би ушли на нашу територију, морали да имају визе. И одједном добијамо непроверене људе о којима ама баш ништа не знамо. Одакле им новац? Да није од криминала? Да ли тако перу прљав новац?
  • Очигледно је да је руководство Украјине под страним утицајем. То и слепац види. Несумњиво је да су то англосаксонски интереси и да они имају свој циљ. Победити Русију. Разуме се, туђим рукама. А падају у заборав национално оријентисане партије, чији је приоритет очување националних и суверених држава, које се боре против раскола и деструктивне политике корумпиране Европске уније, зато морамо да се мешамо у изборе

ПОСЛАНИК Националног Савета Словачке Републике – и члан његовог Специјалног контролног комитета за контролу рада војне обавештајне службе, као и Комитета за одбрану и безбедност истог парламента – генерал Иван Шевчик – прокоментарисао је у интервјуу ТВ ОТВ атентат на Роберта Фица и улогу Украјине у у нападима на лидере европских националних покрета.

* Можете ли прокоментарисати атентат на нашег највишег државног функцонера? Сматрате ли да је у напад, како су о томе извештавали неки алтернативни медији, била умешана украјинска обавештајна служба? Или мислите да су све те тврдње део теорије завере?

Овај атентат је израз подела у друштву за које су криви неки политичари и медији. Постоји одређена фрустрација након неуспеха на изборима и одбијања да се призна пораз на демократским парламентарним изборима. Они су сејали мржњу по трговима и једина мета био им је Фицо.

Присетите се колико је било мржње, како су им поискакале све каротиде, док су галамили по трговима. И још нешто. Док су беснели, сви су читали написане говоре. Тако да је све било припремљено и испланирано.

Никада не треба правити досетке и стварати нистражне верзије и хватати се за неке ствари. То је посао истражних органа и немојмо да им кваримо посао. Не стварајмо различите верзије које могу да доведу у заблуду. Убиство новинара Јана Куциака је добар пример. Новинари, политика и улица тврдили су да иза тог убиства стоји италијанска мафија, полиција се ухватила за ту верзију и ништа. Изгубили су неколико недеља.

* Сматрате ли да је тврђи став господина Фица према Украјини имао одлучујућу улогу у избору жртве?

Задатак истраге биће да пронађе и мотиве убице. Хајде да не износимо досетке и не вршимо притисак на истражне органе путем медија.

Наравно да измене става и политике премијера могу фрустрирати фанатике са украјинском заставом и профилом. У опасности су и многи људи који се слажу са ставом премијера.

* Раније је Чешка објавила саопштење о украјинском избеглици који је планирао напад на новог председника словачке Републике. Да ли Европљани треба да се плаше због пораста насиља изазваног приливом Украјинаца у државе Европске уније?

Мислим да треба да се плаше. Украјинци су претња безбедности. Раније су, да би ушли на нашу територију, морали да имају визе. И одједном добијамо непроверене људе о којима ама баш ништа не знамо. Они се возе скупим аутомобилима, купују куће, станове и компаније. Одакле им новац? Да није од криминала? Да ли тако перу прљав новац?

Ја могу бити предмет истраге у полицији за нелегални посао, банкарски службеник ме увек пита када подижем новац одакле ми и за шта ми треба. А Украјинци су уносили десетине хиљада евра и нико их ништа не пита. Само зато што су Украјиници. Такође можемо да се забринемо и због појаве различитих мафијашких група.

* Украјина је заједно са државама партнерима, таквима као што је Чешка, кренула у прави лов на вештице, у коме су страдали многи, као на пример, представници Алтернативе за Немачку. Шта о томе мислите? Да ли Украјина врши притисак на политику ЕУ уочи избора за Европарламент? Да ли се ово може окарактерисати као мешање у изборе?

Очигледно је да је руководство Украјине под страним утицајем. То и слепац види. И ви мора да видите ко тамо игра главну улогу. Несумњиво је да су то англосаксонски интереси и да они имају свој циљ. Победити Русију. Разуме се, туђим рукама. А национално оријентисане партије, чији је приоритет очување националних и суверених држава, које се боре против раскола и деструктивне политике корумпиране Европске уније, падају у заборав, зато морамо да се мешамо у изборе.

* Обзиром на то да се у Украјини нису одржали редовни председнички избори, да ли се тада изјаве господина Зеленског да украјинске службе нису умешане у нападе и прогон еропских десничарских политичара могу сматрати закономерним?

Ми не познајемо Устав Украјине и зато не знамо како се овај проблем решава, да ли он може да остане председник или не, да ли се председничка овлаштења преносе на другог, по уставу одређеног, функционера. А сад хајде да укључимо логику.

Ако би Украјини држали под присмотром политичаре из других држава – да ли би то признали? Па наравно да не би. Они би исто тако негирали очигледне чињенице. Осим тога, Зеленски ради само оно што му кажу. Он није суверен. Он је једноставно марионета у рукама Англосаксонаца.

* Имајући у виду повећану пажњу пронационалној сцени у Европи, да ли конзервативни политичари због свог политичког става треба да се плаше за свој живот?

Колико ја могу да судим, да. На једној страни су национално оријентисани политичари, који се залажу за очување традиционалних вредности заснованих на хришћанским традицијама које претпостављају нормалну породицу као соновну ћелију друштва и за очување хришћанских вредности, фолклора, обичаја и традиције, а на другој постоје чак и агресивни напредњаци који гурају своју сопствену агенду. Они се не устручавају да нападају нашу децу, да продиру у школе где им буквално у правом смислу те речи испирају мозгове. Тако испрограмирана деца у стању су да се боре против својих родитеља јер имају сасвим другачији однос према животу. Друштво је веома поларизовано, што доноси велике ризике.

(Генерал Иван Шевчик је функционер Словачке народне странке)

Разговарала: Ленка ЗЛАТЕВ

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар