Одабрано Свијет

Шојгу објавио да је пала Марјинка; Путин: То нам могућност за продор у шири оперативни простор

РУСКИ ЛИДЕР ФАКТИЧКИ НАЈАВИО ЗИМСКУ ОФАНЗИВУ СВОЈИХ СНАГА НА УКРАЈИНСКИМ ФРОНТОВИМА
  • Владимир ПУТИН: „Наравно, то је питање за наш  Генералштаб, Министарство одбране и команданте на терену. Питање даљег напредовања је посебна тема, али је чињеница да се са ликвидацијом украјинског отпора у Марјинки отварају нове могућности“
  • Пад Марјинке ће најдиректније угрозити украјинске гарнизоне у Авдејевки и Новомихајловки. Кијевски режим тешко да ће бити у прилици да својима пошаље значајнија појачања јер Руси напредују и западно од Бахмута (пред заузимањем су Богдановке, а угрожавају Григоровку), северније надиру према Тернима и Торском. Војни експерт Борис Рожин објавио је да је у току и велика офанзива руских трупа у правцу Красног Лимана

Извор: Факти

МИНИСТАР одбране РФ Сергеј Шојгу поднео је Владимиру Путину, као врховном команданту Оружаних снага Русије, рапорт-извештај о „потпуном ослобођењу Марјинке“.

Шојгу навеоо да су се током ослобађања Маринке, за коју су борбе вођене и 2014-те, 2015-те и 2016-те, а и потопм, посебно истакли борци легендарне 150. дивизије.

Оценио је да је заузимање Маринке ослабило одбрану Оружаних снага Украјине и дало Оружаним снагама Русије додатне могућности за даља дејства.

Путин је нагласио да ће пад Марјинке „олакшати даље решавање задатака специјалне војне операције“.

Још су важније ове његове речи:

„Наше трупе сада имају могућност да уђу у шири оперативни простор“.

Одмах је додао: „Наравно, то је питање за наш  Генералштаб, Министарство одбране и команданте на терену. Питање даљег напредовања је посебна тема, али је чињеница да се са ликвидацијом украјинског отпора у Марјинки отварају нове могућности“.

Шојгу је додао да су руске трупе ослобађањем Марјинке значајно одмакле украјинску артиљерију од Доњецка.

Пад Марјинке ће најдиректније угрозити украјинске гарнизоне у Авдејевки и Новомихајловки.

Кијевски режим тешко да ће бити у прилици да својима пошаље значајнија појачања јер Руси напредују и западно од Бахмута (пред заузимањем су Богдановке, а угрожавају Григоровку), северније надиру према Тернима и Торском.

Војни експерт Борис Рожин објавио је да је у току и велика офанзива руских трупа у правцу Красног Лимана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар