Свијет

Шојгу: Русија ове године добија четири подморнице и прве серијске Су-57

УПОЗОРИО ДА СЕ ЧОВЈЕЧАНСТВО КОРАЦИМА ОД СЕДАМ МИЉА ПРИМИЧЕ СВОМ УНИШТЕЊУ
  • У интервјуу московском недељнику „Аргументи и факти“ рекао: „Тачност коју смо потврдили тест-гађањима по морским циљевима – никоме не оставља никакве шансе. Као ни „Кинжал“. То јест, сада имамо комплетан арсенал. Можемо да ударимо са мора, можемо из ваздуха. Као у оном совјетском филму: можемо да креснемо шибицом, можемо да посолимо, можемо да трујемо комарце
  • Министар одбране РФ открио да ће руска ратна морнарица 2021. добити четири нове подморнице (три атомске и једну дизел-електричну) и шест борбених бродова. Такође: да ће Оружане снаге Русије ове године почети да добијају и серијске вишенамјенске ловце пете генерације Су-57, усавршене обалске ракетне системе Бастион, модернизоване тенкове Армата и Т-90М, плус – 18 извиђачких и ударних беспилотних летјелица средње и тешке класе

РУСКИ министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу – о могућностима говорио је о најновије хиперсоничне крстареће ракете „Циркон“ цитирајући фразу из филма совјетског режисера Григорија Кохана.

Хајде да то кажем овако: тачност коју смо потврдили тест-гађањима по морским циљевима – никоме не оставља никакве шансе. Као ни „Кинжал“. То јест, сада имамо комплетан арсенал. Можемо да ударимо са мора, можемо из ваздуха. Као у оном Кохановом филму: можемо да креснемо шибицом, можемо да посолимо, можемо да трујемо комарце.

У интервјуу за лист Аргументи и Факти, Шојгу је појаснио да пројектили Циркон имају добар домет, а да су тестирања била успјешна.

Цирконе“, који су до 9 пута бржи од звука и имају домет преко 500 километара, носиће и бродови и атомске подморнице.

Шојгу је открио да ће руска ратна морнарица 2021. добити четири нове подморнице (три атомске и једну дизел-електричну) и шест борбених бродова.

Према његовим ријечима, Ракетне стратешке снаге РФ добиће 15 нових интерконтиненталних балистичких ракета, па ће удио најмодернијег наоружања у њима достићи 86 одсто.

Оружане снаге Русије почеће ове године да добијају и серијске вишенамјенске ловце пете генерације Су-57, усавршене обалске ракетне системе Бастион, модернизоване тенкове Армата и Т-90М, плус – 18 извиђачких и ударних беспилотних летјелица средње и тешке класе.

Су-57

Мајкл Грифин, амерички подсекретар за одбрану за истраживање и развој, признао је да Сједињене Државе тренутно „немају системе који би могли у довољној мјери да представљају пријетњу за Кину и Русију“. Осим тога: да САД немају потребну заштиту од руског оружја.

„Мој дјед је знао да не треба да лови више од једног зеца“

ЧОВЈЕЧАНСТВО се корацима од седам миља – упозорио је Сергеј Шојгу – приближава властитој погибији. Због претјеране и неразумне потрошње.

Нагласио је да зато сања дан када ће на планети престати сулуда потрошачка трка:

Ако уловиш једног зеца бићеш сит. Али, ако уловиш десет потребан ти је замрзивач, а њему је потребна струја. За њу је потребно неко гориво. То све враћа на основно питање: шта ће ти десет зечева?“

Шојгу је навео пример разумног односа према природи и ресурсима:

„Мој дјед је био ловац. Ишао је у тајгу и никад није одстрелио више од једне дивљачи. Знао је да му не треба више меса, а да ће – ако лови превише – следеће године у тајги бити мање дивљачи. То је правило које је створио живот, а не бирократија“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар