Одабрано Свијет

Шојгу: Украјина од почетка 2024. изгубила 71.000 војника и 11.000 јединица наоружања

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РФ: ТО СУ ТРОСТРУКО ВЕЋИ ГУБИЦИ НЕГО У ИСТОМ ПЕРИОДУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ
  • Сергеј ШОЈГУ: Руска војска је на украјинским фронтовима за два и по месеца 2024-те уништила четири америчка тенка Abrams, пет немачких тенкова Leopard, 27 америчких борбених возила пешадије Bradley, шест вишецевних ракетних бацача HIMARS и 11 лансера других ракета међу којима је и пет америчких ПВО-система Patriot

Извор: Факти

ГУБИЦИ Оружаних снага Украјине од почетка 2024. године премашили су 71 хиљаду војника, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

На седници колегијума Министарства одбране РФ, још је навео:

„Од почетка ове године, Оружане снаге Украјине су изгубиле и 11 хиљада јединица различитог наоружања. Украјински губици у живој сили и у наоружању су безмало три пута већи него у истом периоду прошле године“.

Шојгу је додатно прецизирао да је руска војска на украјинским фронтовима за два и по месеца 2024-те уништила четири америчка тенка Abrams, пет немачких тенкова Leopard, 27 америчких борбених возила пешадије Bradley, шест вишецевних ракетних бацача HIMARS, 11 лансера других ракета међу којима је и пет америчких ПВО-система Patriot.

Шојгу је навео и да руска војска наставља да потискује непријатеља и да му не дозвољава да се учврсти на новим линијама. И наставио:

„Учестали су случајеви дезертерства из редова Оружаних снага Украјине. На територији коју контролише Украјина харају мародери чије су жртве цивили. Кијевски режим чини све да од гсвлојих рађана сакрије право стање на ратишту“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар