Одабрано Свијет

Шојгу: Украјина од почетка 2024. изгубила преко 111.000 војника, у априлу губила – 1000 дневно

МЕЗЈУХО: СИРСКИ МОРА ДА СПРЕМА НОВУ КОНТРАОФАНЗИВУ ИАКО ЈЕ СВЕСТАН ДА ЋЕ БИТИ САМОУБИЛАЧКА
  • Министар одбране РФ указао: „САД и њихови савезници захтевају да Украјина, без обзира на губитке, спречи колапс своје одбране и обузда офанзиву наших трупа“

Извор: Факти

ТОКОМ априла су Оружане снаге Украјине свакодневно губиле 1000 војника због инсистирања САД да по сваку цену обуздају офанзиву руске војске – изјавио је Сергеј Шојгу.

Министар одбране РФ притом је додатно указао:

„САД и њихови савезници захтевају да Украјина, без обзира на губитке, спречи колапс своје одбране и обузда офанзиву наших трупа. Зато су дневни губици непријатеља у априлу порасли на хиљаду војника“.

Према Шојгуу, за само четири месеца 2024. године Украјина је изгубила више од 111 хиљада војника и 21 хиљаду јединица наоружања и војне опреме.

Стога је званични Кијев морао да појача мобилизацију, али Украјинци не желе да се боре, па их принудно шаљу на фронт:

„Такав нехуман однос према сопственом становништву сведочи о жељи украјинских власти да задрже наклоност западних господара како би наставили да од њих добијају финансијску и војну помоћ“.

Политиколог Иван Мезјухо рекао је да украјинска војска види да иницијативу на фронту има Русија. И додао:

„Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски припремиће још једну такозвану контраофанзиву, иако схвата да ће то бити самоубилачки чин за украјинску војску. И сам је последњих дана више пута указивао на тешку ситуацију за Оружане снаге Украјине на фронту“.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар