Одабрано Свијет

Спајић: Влада Црне Горе подржаће резолуцију о Сребреници јер прати спољну политику ЕУ

РЕКАО ДА НЕ ЖЕЛИ ТЕНЗИЈЕ СА СРБИЈОМ И НАЈАВИО ПОДНОШЕЊЕ ДВА АМАНДМАНА
  • Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија МАНДИЋ: Коалиција „За будућност Црне Горе“ предложиће парламенту да изгласа резолуцију о геноциду у Јасеновцу. Надам се да ће бити прихваћена. Очекујемо стопроцентну подршку власти и опозиције

ВЛАДА Црне Горе подржаће резолуцију о Сребреници, рекао је њен предсједник Милојко Спајић.

– Гласаћемо за све резолуције које осуђују геноциде и злочине на простору бивше Југославије – рекао је Спајић на сједници Скупштине Црне Горе.

Он је навео да Црној Гори није интерес да диже тензије са Србијом, да има обавезу да води проевропску политику и да је 100 одсто усклађена са спољном, безбједносном и одбрамбеном политиком ЕУ.

Спајић је поновио да Влада Црне Горе у консултацији са савезницима предлаже два амандмана на резолуцију о Сребреници којима, како каже, уважава жртве и спречава жигосање народа због злочина појединаца.

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић најавио је, након обраћања Спајића, да ће коалиција „За будућност Црне Горе“ предложити парламенту да изгласа резолуцију о геноциду у Јасеновцу.

– Надам се да ће резолуција о геноциду у Јасеновцу бити прихваћена. Очекујемо стопроцентну подршку власти и опозиције – рекао је Мандић.

Он је навео да Влада Црне Горе не би подржала резолуцију о Сребреници да су њени чланови представници коалиције „За будућност Црне Горе“ коју чине Нова српска демократија и Демократска народна партија.

– Влада ће донијети одлуку онако како процијени. Министри треба да одлучују о томе знајући да коалиција „За будућност Црне Горе“ ту одлуку не подржава – рекао је Мандић на сједници Скупштине Црне Горе и додао да коалиција због тога неће срушити власт, јер народ од њих то не тражи.

Он је истакао да ће Влада премијера Милојка Спајића водити унутрашњу и спољну политику, те да ће сутра донијети одлуку о резолуцији о Сребреници.

– Очекујемо од колега из Социјалистичке народне партије да буду против. Нас 16 посланика представљаће министри СНП-а, који ће говорити све оно што треба да се каже. Живот мора да иде даље – рекао је Мандић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар