Свијет

Стратешко партнерство: Ко нападне Сјеверну Кореју напао је и Русију – и обрнуто

ВЛАДИМИР ПУТИН И КИМ ЏОНГ УН У ПЈОНГЈАНГУ СТАВИЛИ ПОТПИСЕ НА СПОРАЗУМ О САВЕЗНИЧКИМ ОДНОСИМА
  • Предсједник РФ о испоруци Кијеву високопрецизних система дугог домета, авиона Ф16 и другог сличног наоружања и опреме за ударе на руску територију: „То представља грубо кршење ограничења која су преузеле западне земље у оквиру разних врста међународних обавеза“

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин рекао је данас да Споразум о свеобухватном стратешком партнерству који су потписале Русија и Сјеверна Кореја подразумијева међусобну помоћ у случају агресије на једну од земаља.

– Свеобухватни споразум предвиђа, између осталог, пружање узајамне помоћи у случају агресије на једну од страна у овом споразуму – р екао је Путин, преноси агенција РИА Новости.

У том контексту, скренуо је пажњу на изјаве САД и других земаља НАТО-а о испоруци Кијеву високопрецизних система дугог домета, авиона Ф16 и другог сличног наоружања и опреме за ударе на руску територију, наводи руска агенција.

– Ово није само изјава, већ се дешава и све то представља грубо кршење ограничења која су преузеле западне земље у оквиру разних врста међународних обавеза – нагласио је Путин.

Предсједник Русије и сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун потписали су данас у Пјонгјангу Свеобухватни споразум о стратешком партнерству двије земље.

Руски лидер је раније тај документ назвао фундаменталним и напоменуо да ће он представљати основу односа између Русије и Сјеверне Кореје дуги низ година.

Разговори делегација двије земље трајали су око сат и по, а састанак два лидера два и по сата, дуже од планираног.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар