Одабрано Свијет

Sunday Mirror: Неки кинески вирусолози побегли у САД – тврде да је Пекинг скривао Ковид-19

БРИТАНСКОМ ЛИСТУ ПОДРОБНОСТИ ОТКРИО БИВШИ ТРАМПОВ САВЕТНИК СТИВЕН БЕНОН
  • БЕНОН: „Кинески стручњаци још не разговарају са новинарима, али су на Запад стигли људи из те и других кинеских лабораторија који су дошли и износе доказе о кривици Комунистичке партије Кине. Мислим да ће људи бити шокирани кад све сазнају“
  • Амерички и британски медији неколико сати раније су објавили да је хонгконшки вирусолог Ли-Менг Иан побегла у Сједињене Државе да би открила истину о поступцима власти на почетку епидемије коронавируса. Она је већ изјавила да је од колеге још 31. децембра добила обавештење да се вирус може пренети са особе на особу, али да јој је сугерисано да ћути
  • Портпарол СЗО негирао је наводе о прикривању. Истакао је и да Ли-Менг Иан никада није радила директно за СЗО

НЕКИ сарадници лабораторији у Вухану, која је била у центру светске пажње у почетној фази ширења нове врсте коронавируса, напустили су земљу и сарађују са западним обавештајним агенцијама.

Ово је британском листу Sunday Mirror рекао Стивен Бенон, бивши главни политички саветник председника Сједињених Држава.

Нагласио је да се ради о људима који су пребегли на страну САД и са којима стручњаци и агенти ФБИ. Са задатком да реконструишу шта се стварно догађало у вирусолошкој лабораторији у Вухану.

Бенон тврди да су кинеске власти ту лабораторију „ужасно контролисале“:

„Кинески стручњаци још не разговарају са новинарима, али су на Запад стигли људи из те и других кинеских лабораторија који су дошли и износе доказе о кривици Комунистичке партије Кине. Мислим да ће људи бити шокирани кад све сазнају.“

Према његовим речима, сарадници кинеских лабораторија почели су да напуштају Кину и Хонгконг од средине фебруара.

Бенон је посебно нагласио: „Америчка обавештајна служба заједно са МИ-5 [британском контраобавештајном службом] и МИ-6 [британском обавештајном службом] покушава да припреми темељан извештај и судки случај“.

Стивен Бенон

Амерички и британски медији неколико сати раније су објавили да је хонгконшки вирусолог Ли-Менг Иан побегла у Сједињене Државе да би открила истину о поступцима власти на почетку епидемије коронавируса.

Навела је да су кинеске власти за вирус знале  раније него што су пријавиле Светској здравственој организацији.

Fox News је објавио да је Ли-Менг Иан стигла у САД још 28. априла, унапред припремивши план за своје бекство.

Навела је да је међу првима у Кини истраживала САРС-КоВ-2, али да је њен претпостављени поводом онога што је открила само слегнуо раменима.

Тврди да је од колеге из Центра за контролу и превенцију болести још 31. децембра добила обавештење да се вирус може пренети са особе на особу, али да јој је сугерисано да ћути.

Портпарол СЗО негирао је наводе о прикривању. Истакао је да Ли-Менг Иан никада није радила директно за СЗО.

Амерички државни секретар Мајкл Помпео раније је изјавио да Вашингтон има доказе да се коронавирус наводно почео ширити из лабораторије у Вухану.

Доналд Трамп је наговестио даје коронавирус могао `побећи` из Институт за вирусологију у Вухану због неспособности његовог особља.

У априлу је Жао Лиђиан, портпарол кинеског Министарства спољних послова, изјавио да за тврдње о вештачком настанку коронавируса не постоје никакви докази.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sunday-mirror-neki-kineski-virusolozi-pobegli-u-sad-tvrde-da-je-peking-skrivao-kovid-19

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар