Одабрано Свијет

Своје гардисте у помоћ Тексасу већ послало 12 држава САД, против Беле куће и синдикат граничара

ВИШЕ ОД ПОЛА САД СЕ УСПРОТИВИЛО БАЈДЕНУ – У ФАКТИЧКОЈ ЈЕ ПОЛУПОБУНИ, АЛИ ГРАЂАНСКОГ РАТА НЕЋЕ БИТИ
  • Ударац Бајдену и Белој кући задао је синдикат запослених у пограничној служби САД. Стао је на страну Тексаса! Саопштио је да Бела кућа чини небезбедном државну границу: „За жаљење је што садашња администрација наставља да чини све што може да омета безбедност наше границе“
  • Кабинет гувернера Тексаса Грега АБОТА објавио да су власти те америчке државе током неколико година послале више од 102.000 илегалних миграната у друге делове Сједињених Држава. Осим тога, да су успеле да самостално заплене више од 454 милиона смртоносних доза дроге (фентанила) и да задрже пола милиона илегалних имиграната на граници

Извор: Факти

У АМЕРИЦИ се поводом нелегалних миграната, који преко Мексика стотинама хиљада продиру у САД, догађају ствари којих досад није било, које подривају позиције власти Џоа Бајдена и „дубоке државе“.

Бела кућа је наложила гувернеру Тексаса, Грегу Аботу, да повуче Националну гарду са границе (да не блокира улазак миграната) и врати на њу агенте федералне пограничке службе којима управља Вашингтон. А он се на то оглушио и добио подршку 25 америчких савезних држава којима руководе гувернери републиканци.

То фактички значи да се више од пола САД успротивило Бајдену. Да је у својеврсној побуни.

А не ради се више само о речима подршке и просто политичој позицији.

Већ 12 држава САД послало је припаднике своје Националне гарде у Тексас да подрже у борби против илегалних имиграната. Прво су стигли из Монтане.

Нови ударац Бајдену и Белој кући задао је синдикат запослених у пограничној служби САД.

Стао је на страну Тексаса!

Саопштио је да Бела кућа чини небезбедном државну границу:

„За жаљење је што садашња администрација наставља да чини све што може да омета безбедност наше границе“.

Аботов кабинет је објавио да су власти Тексаса током неколико година послале више од 102.000 илегалних миграната у друге делове Сједињених Држава. Осим тога, да су успели да самостално заплене више од 454 милиона смртоносних доза дроге (фентанила) и задрже скоро пола милиона илегалних имиграната на граници.

Московски американолог Виктор Мизин указује да је узрок миграционе кризе на југу Сједињених Држава у себичним интересима Бајденове Демократске партије:

„Улазак илегалних миграната не само да се не онемогућава, већ се чак и охрабрује, јер се у врху Демократске странке надају да ће огромна маса латино миграната, којима брзо даје дозволе боравка, потом и држављанство, бити њихова гласачка машина. То веома добро знају и републиканци који буквално узрокује да шкргућу зубима“.

Мизин сматра да није без основа што многи Унију јужних држава упоређују са Конфедерацијом током грађанског рата половином 19. века.

„Проблем поделе север-југ у Сједињеним Државама није нестао. Сукоб траје двеста, ако не и триста година. Упркос озбиљности ситуације, ова криза неће довести до оружаног сукоба. Грађанског рата неће бити“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар