Свијет

Терористички напади на двије цркве и синагогу у руској јужној провинцији Дагестан

У ДЕРБЕНТУ ЗАКЛАН СВЕШТЕНИК, У МАХАЧКАЛИ УБИЈЕНИ ЧУВАР ЦРКВЕ И ПОЛИЦАЈЦИ

У ДАГЕСТАНСКОМ Дербенту, на југу Русије, непознате особе из аутомобила су отвориле ватру на синагогу и цркву, након чега су се зграде запалиле, саопштили су очевици.

Касније је замјеник предсједника републичке јавне надзорне комисије Шамил Хадулајев саопштио да је у Дербенту убијен свештеник цркве, док је у Махачкали, главном граду Дагестана, убијен чувар цркве.

– Према информацијама које сам добио, отац Николај убијен је у цркви у Дербенту, пререзан му је гркљан. Имао је 66 година и био је веома болестан. У цркви у Махачкали убијен је чувар Михаил, који је био наоружан само ваздушним пиштољем. Свештеници су се затворили у цркву и чекају помоћ – написао је Хадулајев на свом Телеграму.

Министарство унутрашњих послова РФ саопштило је да су два нападача ликвидирана.

Раније су локални медији јавили да су нападачи такође размијенили ватру са припадницима полиције.

Регионално Министарство унутрашњих послова након тога је саопштило да је у нападу погинуо један полицајац.

– Према информацијама дежурног одјељења Министарства унутрашњих послова Дагестана, око 18 часова у Дербенту су непозната лица из аутоматског оружја пуцала на синагогу и цркву. Према прелиминарним информацијама, један припадник полиције је погинуо, а један је рањен – наводи се у саопштењу МУП Дагестана.

У међувремену су у Махачкали непознате особе пуцале на пункт саобраћајне полиције и на цркву.

Према прелиминарним информацијама, рањен је један полицајац, саопштила је портпарол Министарства унутрашњих послова Дагестана Гајана Гаријева.

– У Махачкали је погинуо један полицајац, шесторо је рањено. Према прелиминарним информацијама, нема погинулих ни рањених међу цивилима. Започета је акција „Пресретање’“. Идентитети нападача се утврђују – додала је Гаријева.

У Махачкали се заправо одиграла права мала битка.

Најмање двојица терориста су ликвидирана, а најмање двојица – ухапшена.

(Спутњик – Факти)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар